Το διαβητικό πόδι

Στην χώρα μας, τα λιγοστά κέντρα αναφοράς περιστατικών διαβητικού ποδιού προσφέρουν μέχρι σήμερα σημαντική βοήθεια στους διαβητικούς ασθενείς σε επίπεδο τόσο πρόληψης, όσο και θεραπευτικής αποκατάστασης.

Δημήτρης Ε. Βογιατζόγλου, Βαρβάρα Γ. Γκάτζιου, Εμμανουήλ Ιακ. Διαμαντόπουλος, Χαρίκλεια Λούπα, Ανδρέας Μελιδώνης, κ.ά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ε. Βογιατζόγλου
Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος, 2008
680 σελ.

Στην χώρα μας, τα λιγοστά κέντρα αναφοράς περιστατικών διαβητικού ποδιού προσφέρουν μέχρι σήμερα σημαντική βοήθεια στους διαβητικούς ασθενείς σε επίπεδο τόσο πρόληψης, όσο και θεραπευτικής αποκατάστασης. Η εμπειρία των Ελλήνων και ξένων συναδέλφων είναι ανάγλυφη και σας παρουσιάζεται σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πόνημα.

Η ιδέα συγγραφής ενός βιβλίου για το διαβητικό πόδι με πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει δύο σκοπούς. Πρώτος είναι η διατράνωση της αταλάντευτης πεποίθησης όλων μας, ότι το διαβητικό πόδι παγκοσμίως και βεβαίως στη χώρα μας απαιτεί “team approach”. Απαιτεί την συνεργασία όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται τόσο στην διαγνωστική όσο και θεραπευτική διαχείρισή του. Ειδικότητες όπως η Ποδολογία και η Ορθωτική (έλεγχος αρχιτεκτονικής του άκρου πόδα και της μηχανικής βάδισης) δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί και η μειονεκτικότητα μας σε αυτό το επίπεδο είναι εμφανής. Δεύτερος είναι να ενθαρρύνει γιατρούς σχετιζόμενων ειδικοτήτων να δημιουργήσουν ανάλογα κέντρα στα ιδρύματα που εργάζονται με στόχο να διασώζονται πόδια και όχι να ακρωτηριάζονται.

Το υλικό του βιβλίου είναι γραμμένο από σημαντικούς επιστήμονες της χώρας μας και του εξωτερικού, ειδικούς στο αντικείμενο με το οποίο καταπιάνονται.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στην άσκηση αυτής της δύσκολης ιατρικής ειδικότητας. Θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όταν έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσετε προληπτικά ένα περιστατικό που διατρέχει τον κίνδυνο να αναπτύξει το σύνδρομο σε όλο του το μεγαλείο, όταν βρεθείτε στη δύσκολη θέση να πάρετε αποφάσεις για τη διαχείριση ενός περιστατικού που κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί, αλλά και για να προετοιμαστείτε να λάβετε ενεργό μέρος σε μία ομάδα λειτουργών υγείας που γνωρίζουν πως θα συνεισφέρουν σε ένα κοινό σκοπό: μείωση νοσηρότητας, ακρωτηριασμών και θνητότητας.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα