Γλυκιές Εμπειρίες Γλυκιές Εμπειρίες
Εδώ και 7 μήνες έχουμε δημιουργήσει στο ιντερνετικό ραδιόφωνο www.mindradio.gr μια διαδραστική εκπομπή που ασχολείται και απευθύνεται στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Θα θέλαμε... Γλυκιές Εμπειρίες

Εδώ και 7 μήνες έχουμε δημιουργήσει στο ιντερνετικό ραδιόφωνο www.mindradio.gr μια διαδραστική εκπομπή που ασχολείται και απευθύνεται στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε και εσείς ενεργά στη μοναδική ραδιοφωνική εκπομπή που ασχολείται με τα θέματα του σακχαρώδη διαβήτη.
Σκοπός της εκπομπής είναι τόσο να ενδυναμώσει όσο και υποστηριχτικά να ανακουφίσει την κοινότητα των ατόμων με διαβήτη, των παιδιών και των γονέων τους, δημιουργώντας ένα ραδιοφωνικό 2ωρο που σχολιάζει, αναλύει και φιλικά εκτονώνει τη ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη. Παράλληλα επιθυμεί να ενημερώσει και να εξοικειώσει τους συνανθρώπους μας χωρίς διαβήτη ώστε να είναι αρωγοί μας στη μεγάλη προσπάθεια, που εμείς τα άτομα με ΣΔ καταβάλλουμε, για να έχουμε ένα ισορροπημένο καθημερινό ζάχαρο.

 

Υπάρχουν οι εξής δυνατότητες συμμετοχής στην εκπομπή:
1. Η εμφάνιση ζωντανά στον αέρα μέσω Skype κάθε ατόμου που το επιθυμεί, ώστε να δίδεται η ευκαιρία έκφρασης των δικών σας απόψεων-εμπειριών
2. Η αποστολή με mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ανακοινώσεων ή θεμάτων που σας απασχολούν προκειμένου να κοινοποιηθούν ζωντανά στον αέρα και να σχολιαστούν τόσο από τους συντελεστές όσο και από τους ακροατές της εκπομπής.
3. Η συμμετοχή ανά πάσα στιγμή στη δίωρη εκπομπή μέσω του chat room και παράλληλα σχολιασμός στο θέμα που συζητείται ή σε ο,τιδήποτε άλλο σας απασχολεί γράφοντας συγχρόνως απόψεις και παρατηρήσεις που θα αναμεταδίδονται άμεσα στον αέρα.
 

Αυτή η εκπομπή ξεκίνησε από άτομα με διαβήτη τύπου 1.
Την παρουσιάζουν ο Κωνσταντίνος και η Δέσποινα σε συνεργασία με τη Ρούλα και τη Μαρία.

 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους συνεργάτες :

 

Κωνσταντίνος Καραμανλάκης
Χρησιμοποιεί αντλία και σένσορα. Απέκτησε διαβήτη εδώ και 25 χρόνια και τα περισσότερα από αυτά ασχολείται αποκλειστικά παρακολουθώντας ομάδες και συνέδρια. Είναι ο πιο γλυκός εμπειρικός σύμβουλος για τις πρακτικές απορίες σας σχετικά με τη ρύθμιση του ζαχάρου αφού διαθέτει πολύτιμη και μεγάλη εμπειρία. Ο Κώστας είναι η ψυχή του ακροατή. Ασχολείται αποκλειστικά μαζί σας και σας μεταφέρει ότι έχει μάθει μέσα στις ομάδες εκπαίδευσης από ειδικευμένους γιατρούς, τους οποίους ενίοτε φιλοξενεί και στην εκπομπή.

Δέσποινα Πατιού
Χρησιμοποιεί αντλία. Από 4 ετών κάνει παρέα με τον διαβήτη. Συνυπάρχουν 39 χρόνια. Γνωρίζει τη ζωή με τον διαβήτη ουσιαστικά, τόσο από τις εμπειρίες της ζωής της, όσο και από τις γνώσεις που παίρνει από τα συνέδρια, τις εκδηλώσεις και τις ομάδες εκπαίδευσης! Είναι στο Δ.Σ (αντιπρόεδρος) του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών. Στη Δέσποινα έχει εμφανιστεί επιπλοκή στην όραση της, ευτυχώς όμως ο διαβήτης δεν μπορεί να αγγίξει τη διορατικότητα της και έτσι στην εκπομπή μας μεταφέρει ότι της έχει μάθει η συμβίωση της με αυτόν και μας ταξιδεύει στην ιστορία του και μας ενημερώνει σαν μια diabetic-pedia (όπως λέμε wikipedia). Στόχος της είναι ΜΕ ΑΡΩΓΟ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΚΑΛΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ!

Ρούλα Λάγιου
Χρησιμοποιεί πένες ινσουλίνης, ενώ είναι από τις πρώτες που δοκίμασε την αντλία στη χώρα μας. Εδώ και 33 χρόνια, ζει με το διαβήτη καθημερινά παρέα και τον γνωρίζει στους γύρω της με σκοπό την πρόληψη και την αποδυνάμωσή του και φυσικά την προσφορά σωστής βοήθειας για την ίδια.. Είναι δηλαδή ενεργή στον αγώνα της εκπαίδευσης, πρόληψης και αλληλεγγύης για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ). Είναι επίσης μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑΜΕΑ. Παρουσιάζει στην εκπομπή μας κάθε είδους ενημέρωση και είδηση, (ανακοινώσεις, συνέδρια, δελτία τύπου, επιστημονικά νέα, νομοθετικά νέα),καθώς και δικαιώματα και δράσεις που αφορούν στο διαβήτη.

 

Μαρία Κατσικαδάκου
Χρησιμοποιεί πένες ινσουλίνης. Δεν γνωρίζει καλά το διαβήτη αφού τον απέκτησε μόλις πριν 6 χρόνια. Της είπαν ότι λέγεται Lada. Προσπαθεί να τον οδηγεί σωστά όχι ακόμα με πολύ επιτυχία. Ευγνωμονεί τους πιο πάνω συνεργάτες της για την πολύτιμη παρέα και γνώσεις που της προσφέρουν. Η δική της προσφορά στην ομάδα εντοπίζεται βασικά στο επικοινωνιακό στοιχείο αναφορικά με το διαβήτη. Είναι ιδρύτρια της κοινωνικής δικτύωσης ιστοσελίδας για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.glykouli.gr. Η Μαρία λατρεύει τα «πηγαδάκια» και την ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων. Αντιπροσωπεύει το κομμάτι εκείνο της εκπομπής που ασχολείται με τα εναλλακτικά προϊόντα και τις θεραπείες, τα πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα σε σχέση με τον διαβήτη, τη συνεργασία με άλλες μη διαβητικές ομάδες και κυρίως τις επάλξεις της ψυχολογίας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη ρύθμισή του. (Η Μαρία δεν είναι στην φωτογραφία γιατί την τράβηξε 🙂

Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 01-05-2013 - Glykouli.Gr

 

Θα χαρούμε να λάβουμε το συντομότερο απάντησή σας και ακόμα περισσότερο την ενεργή συμμετοχή σας στην τόσο ζωτική προσπάθειά μας. Αποτελεί ελπίδα η μεταξύ μας στήριξη και αλληλεγγύη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε. 

 

Με Γλυκούς Χαιρετισμούς

 


Οι Γλυκιές Εμπειρίες

Κωνσταντίνος, Δέσποινα, Ρούλα, Μαρία

 

Γραμματειακή Υποστήριξη
Σέβη Καλαμάρη

 

• Glykies Empeiries
[email protected]
http://www.facebook.com/groups/388069901250678/?fref=ts
τηλ: 6944248131

 

 

• GlykouliGr
[email protected]
Σοφοκλέους 149 – Καλλιθέα 17672 – Αθήνα
Τηλ: 210 9234420 και 6944920159

 

 

• ΣΥ.Ν.Ε.Δ. (Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών)
[email protected]
Αγ. Βασιλείου 1- Νέα Ιωνία 14231
Τηλ: 2102776078 ΚΑΙ 6974317059

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares