Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 13-03-2013

Θέμα: «Σχέση κράτους Πρόνοιας vs διαβητικοί part 2» Με τη βοήθεια της κ. Ελένης Μπαρμπαλιά, στέλεχος της ΕΣΑΜΕΑ θα φωτίσουμε τις σκοτεινές γωνίες και τρύπες που υπάρχουν.Πατήστε εδω να διαβάσετε το newsletter της εκπομπής
Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 01-05-2013 - Glykouli.Gr

Είχαμε ένα δίλημμα με το θέμα της σημερινής εκπομπής μας “Γλυκιές Εμπειρίες
Στην αρχή διάβασα το post της φίλης μας Μαρίας Cyberdyke:
… Πολλές Καλημερες αν και βρέχει εγώ είμαι χαρούμενη γιατί χθες έβαλα σενσορα (όχι αντλία, μόνο τον σενσορα) και ήδη πραγματικά έχω ανακουφιστεί επιτέλους, δεν κάνω διαφήμιση ούτε λέω μάρκα, λέω ότι έπρεπε να το δίνανε δωρεάν σε όλους μας τουλάχιστον για ένα πρώτο διάστημα, είναι τρομερή η καταγραφή του ζάχαρου και βοηθάει πολύ στα σκαμπανεβάσματα! Θα σας πρηξω γιατί έχω ενθουσιαστεί!!!!! …
Και
σκεφτηκάμε .. Συνεχής Καταγραφή.. χμμ, είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει θέμα,μια και στην προηγούμενη είχαμε τις αντλίες.
Όμως το θέμα αυτό χρειάζεται τον κατάλληλο Ιατρό, που θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε περισσότερα. Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με κάποιον ειδικό και πήραμε την υπόσχεση ότι θα είναι μαζί μας ,μάλλον την επόμενη Τετάρτη ,οπότε λίγο υπομονή μέχρι τότε.
Λίγο μετά ήρθε το post του φίλου μας Γιώργου Πουλη που έλεγε
… Είστε όλοι καλά; Εγώ περίπου…
Προχθές ένας δεξιός, φιλοκυβερνητικός, ηλίθιος και πρώην οικογενειακός φίλος, μετά από συζήτηση που είχαμε
σχετικά με το προνοιακό επίδομα που λαμβάνουμε, ως διαβητικοί, με έκανε να φάω κάνα τρίωρο ψάχνοντας στο ίντερνετ (μαζί με τα λυσσακά μου…!).
Η άποψη του, εν λόγω κυρίου, ήταν ότι: “Πουθενά στον κόσμο διαβητικός δεν λαμβάνει επίδομα, και, δεν αντιμετωπίζεται ως ανάπηρος. Να πας στην Αμερική, στην Αγγλία, στην Αυστραλία να ζητήσεις επίδομα, θα γελάνε…”.
Το έψαξα λοιπόν, διαπιστώνοντας πως έχει δίκιο. Δεν ξέρω αν σε ιδιάζουσες περιπτώσεις παρέχουν επίδομα ή σύνταξη, αλλά σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο όχι.

Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά…!!!! Παρέχουν τα πάντα!!! Κι όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα… (και τα κοάλα στην Αυστραλία!!).
Οι κρατικές πρωτοβουλίες σχετικά με τον Διαβήτη είναι παροιμιώδεις. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως στην Αυστραλία, εφαρμόζουν ένα πιλοτικό τριετές πρόγραμμα
(www.dcp.org.au/public/) που αξίζει να ρίξετε μια ματιά… Όπως επίσης τα κρατικά κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για επιστημονικές έρευνες, αποκλειστικά και μόνο, για τον Διαβήτη είναι επίσης κάτι που σε κάνει να βουρκώνεις…….!!!
Εν κατακλείδι λοιπόν, ας μου παρείχαν κι εμένα, αυτά που αυτονόητα, παρέχονται στους Διαβητικούς άλλων χωρών και θα έκανα δώρο το επίδομά μου (και τα 313Ε μηνιαίως – μη χέσω!) στον Υπουργό Υγείας που θα τα εφάρμοζε όλα σωστά…!
(δεν ξέρω γιατί το έγραψα αυτό το post σήμερα… Μάλλον επειδή έχει αρχίσει η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να ξεπερνάει τα όριά μου… Μου θίγεται η ανθρώπινη φύση μου ρε παιδί μου πώς να το κάνουμε. Εξαρτιέμαι από το κολλημένο κεφάλι κάποιου ανίδεου μιζοκυνηγού.
Κάποιου που παίζει με τις τύχες μας χωρίς να έχει την στοιχειώδη κατάρτιση για τίποτα από αυτά που ασχολείται… Ο Υπουργός Υγείας γράφει στο επίσημο site του Υπουργείου (moh.gov.gr/) πώς εργάστηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ως βιομηχανικός εργάτης. Διετέλεσε επίσης στέλεχος εκπαιδευτικών ομίλων και σύμβουλος διοικήσεως Ανωνύμων Εταιριών. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;;;;;; Ένας βιομηχανικός εργάτης μου αποφασίζει για το αν δικαιούμαι αντλία με τα αναλώσιμά της ή όχι….! ΑΥΤΑ…! Καλημέρα σας…!)…
Και να το το θέμα…! Για μια ακόμα φορά τα προβλήματα του Ελληνικού κράτους με εμάς, αυτήν την φορά όμως θα προσπαθήσουμε να τα δούμε από μια διαφορετική οπτική γωνία. Με την βοήθεια της κ. Ελένης Μπαρμπαλια, στέλεχος της ΕΣΑΜΕΑ θα φωτίσουμε τις σκοτεινές γωνίες και τρύπες που υπάρχουν. Θα μάθουμε που ήμασταν, που βρισκόμαστε, και τι πρέπει να διεκδικήσουμε ακόμα από πλευράς δικαιωμάτων, σαν άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, για να μην πέφτουμε μέσα σε αυτές!
Μας δίνετε ακόμα μια ευκαιρία, μέσα από τις ερωτήσεις σας στο Chat της εκπομπής μας να μάθουμε όλοι για αυτές τις σκοτεινές τρύπες και γωνίες, γιατί μέσα από τις ερωτήσεις σας μας βοηθάτε να δούμε περιπτώσεις που δεν έχουμε αντιμετωπίσει η δεν έχουμε σκεφτεί !
Αυτά θα συζητήσουμε σήμερα στις 8-10 το βράδυ, στις Γλυκιές Εμπειρίες, μέσα από τον ιντερνετικο σταθμό Mind Radio.gr , ελπίζοντας πως και με την δικιά σας βοήθεια θα βγάλουμε στον αέρα μια ακόμα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εκπομπή.
Tην εκπομπή μας μπορείτε να την ακούσετε από τον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό Mind Radio.gr κάνοντας κλικ εδώ : http://www.mindradio.gr/play.php?p=nwr
Επίσης μπορείτε να πάρετε μέρος ζωντανά με τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας μέσα από το chat του σταθμού κάνοντας κλικ εδώ : http://mindradio.gr/chatwindow.php

Εκπομπή Γλυκιές Εμπειρίες, 13/03/13 by Glykouli Gr on Mixcloud

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 02-11-2014 - Glykouli.Gr
Περισσότερα

ΓΛΥΚΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Σκοπός της εκπομπής είναι τόσο να ενδυναμώσει όσο και υποστηριχτικά να ανακουφίσει την κοινότητα των ατόμων με διαβήτη, των παιδιών και των γονέων τους, δημιουργώντας ένα ραδιοφωνικό 2ωρο που σχολιάζει, αναλύει και φιλικά εκτονώνει τη ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη.

Περισσότερα

Γλυκές Εμπειρίες, εκπομπή 09-10-2013

Η γλυκιά παρέα μαζί με τον φίλο Ιορδάνη Θωμαΐδη μας ενημερώνουν για θέματα υπογλυκαιμίας, μας συντροφέυουν με αγαπημένες μουσικές και μας δίνουν τις «γλυκιές» αστρολογικές προβλέψεις τους. Πατήστε εδώ και ακούστε τηςν εκπομπή.