Πιο επικίνδυνος για τα παιδιά ο διαβήτης τύπου 2

Στήριξη μαθητών με διαβήτη για το Διδακτικό Έτος 2015-2016 - Glykoyli.Gr

Περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιοπάθεια και νεφρική νόσο έχουν οι νέοι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο και έδειξε ότι τα παιδιά και οι νέοι με διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά, τους νεφρούς και τα μάτια από ό,τι τα άτομα που προσβάλλονται από διαβήτη μετά την ενηλικίωση.
Στη μελέτη συμμετείχαν 699 παιδιά και έφηβοι από ολόκληρη τη χώρα. Από αυτά, τουλάχιστον το 35% χρειάστηκε να ακολουθήσει αγωγή για υπέρταση ή νεφρική νόσο σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών μετά το τέλος της μελέτης.
Η αύξηση του παιδικού διαβήτη έχει συνδεθεί άμεσα με την αύξηση της παχυσαρκίας, γεγονός που οι επιστήμονες τονίζουν ότι αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αναπάντητα ερωτήματα για τον διαβήτη τύπου 2 που προσβάλλει τα παιδιά είναι ακόμη πολλά, ενώ σ’ αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τον διαβήτη τύπου 1, που είναι γνωστός και ως νεανικός διαβήτης.
«Από τη στιγμή που ένα παιδί προσβάλλεται από διαβήτη τύπου 2, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσει επιπλοκές από ό,τι οι ασθενείς που προσβλήθηκαν ως ενήλικες», αναφέρει στην επιστημονική έκθεση η Jane Lynch, καθηγήτρια παιδικής ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τέξας στο Σαν Αντόνιο.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης Diabetes Care, ενώ οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των παιδιών, μέχρι να συμπληρωθούν συνολικά δέκα με δεκαπέντε χρόνια, ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα.
 
 
 
 

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα