Δωρεάν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου με απόφαση του υπουργείου Υγείας

Οικονομική ανάσα στους χρονίως πάσχοντες φέρνει απόφαση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη θα προμηθεύονται τις ταινίες μέτρησης σακχάρου δωρεάν.
Επιπλέον και σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριο Σαλμά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατ. ασθενείς θα επωφεληθούν από αυτή την κίνηση.
Η ίδια απόφαση όμως φέρνει οικονομικές ελαφρύνσεις και για τους ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα – υπολογίζονται στους περίπου 100.000 – καθώς η συμμετοχή τους στα φάρμακα πέφτει από το 25% στο 10%.
Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα τέσσερα κοινωνικά φαρμακεία που αναμένεται να εγκαινιαστούν τις επόμενες ημέρες. «Είναι έτοιμο το πρόγραμμα για 50.000 ασφαλισμένους φτωχούς όπου θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους από φαρμακεία του ΕΟΠYΥ στην Αθήνα», υπογράμμισε ευχαριστώντας τόσο τους φαρμακοποιούς όσο και τις φαρμακευτικές εταιρείες για τη συνεργασία τους.
 
 

Hindi

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις
Περισσότερα

Λήγει σήμερα η παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Μηχανογραφικά: Παράταση πήρε η υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην…
κεπ προνοιακά επιδόματα
Περισσότερα

Διαδικασία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη σχετική λίστα. 
 
eopyy
Περισσότερα

Απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών

Απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών για τους διαβητικούς και καθιερώνεται νέος τρόπος χορήγησης του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού του διαβήτη για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.