Δωρεάν έλεγχος παιδιών για διαβήτη

Δωρεάν έλεγχο σακχάρου του αίματος σε παιδιά τριών δημοτικών σχολείων, στα πλαίσια εκδήλωσης με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Μια ύπουλη ασθένεια», συνδιοργανώνουν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παύλου Μελά, ο Σύλλογος Διαβητικών Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» και οι Ενεργοί Πολίτες Παύλου Μελά, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 9.30 – 13.00.

Τα σχολεία στα οποία θα γίνει ο προληπτικός έλεγχος των παιδιών, από ομάδα γιατρών, με επικεφαλής τον ιατρό, δημοτικό σύμβουλο και μέλος των Ενεργών Πολιτών, Γιώργο Λίλτση, είναι το 5ο Ειδικό Σχολείο Ευκαρπίας (Αδαμαντίου Κοραή 4), το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης (Ολυμπιονίκη Καρυπίδη 11) και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης (Δαβάκη 41).

Ο σακχαρώδης διαβήτης πλήττει τα τελευταία χρόνια μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών. Ο αριθμός των Ελλήνων με διαβήτη έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ περίπου 900.000 άτομα γνωρίζουν ότι είναι διαβητικοί. Ωστόσο, περίπου 4% του πληθυσμού (400.000 άτομα) υπολογίζεται ότι ζουν με αυξημένο σάκχαρο στο αίμα, χωρίς να το γνωρίζουν. Η σωστή ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει, ώστε εγκαίρως να αντιμετωπισθεί η νόσος προτού αφήσει τα ανεξίτηλα σημάδια της.

Παράλληλα με τον δωρεάν έλεγχο στα παιδιά, θα γίνει ομιλία και συζήτηση με τους γιατρούς (παιδίατρους και ενδοκρινολόγους), ενώ οι Ενεργοί Πολίτες Παύλου Μελά έχουν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και καλούν όσους παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου να φέρουν ρούχα και τρόφιμα, ώστε να τα δώσουν στο κοινωνικό παντοπωλείο και στις εκκλησίες της περιοχής, για να μοιραστούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
«Stop στην παιδική παχυσαρκία»
Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου «Stop στην παιδική παχυσαρκία» @ IANOS, 16/10/2014

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι εκδόσεις medNutrition wellness και ο ΙΑΝΟS προσεγγίζουν τη σύγχρονη «απειλή» της παιδικής παχυσαρκίας, με την παρουσίαση του βιβλίου Stop στην Παιδική Παχυσαρκία.