Ανακοίνωση ΣΥΝΕΔ: Αποτελέσματα συνάντησης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Νέου Ελλήνων Διαβητικών, μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη.
syned_23-01-2014
syned_23-01-2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (ΣΥ.Ν.Ε.Δ)
Αθήνα 24/1/2014
Φίλες και φίλοι,
Με αφορμή τη συνάντηση που είχε το Προεδρείο και μέλη του Συλλόγου Nέων Ελλήνων Διαβητικών ,με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Παναγιώτη Κοκκόρη ,στις 23/1/2014 , στην οποία συμμετείχαν ο Γεν.Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ κος Χρήστος Νάστας και ως ένδειξη συμπαράστασης ο Βουλευτής του κόμματος των ΑΝΕΛ κος Παύλος Χαϊκάλης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τη κοινότητα των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη της χώρας ,προς απάντηση των όποιων ερωτημάτων και άρση των όποιων αποριών και παρεξηγήσεων ,τα εξής:
1.Ο Γενικός Γραμματέας μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε υπήρξε στις προθέσεις του η αμφισβήτηση του γεγονότος ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 αποτελεί μόνιμη και μη αναστρέψιμη Χρόνια πάθηση ,με βάση και τους παραδεκτούς κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι με τη φράση περί “ζημιάς στους διαβητικούς” εννοούσε ότι σκοπός του είναι και παραμένει η ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών χρονίως πασχόντων, ειδικότερα των ανθρώπων με Διαβήτη Τύπου 1,από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ούτως ώστε να μην παγιδεύονται οι πάσχοντες από μια αρχική κρίση των αρμοδίων επιτροπών οι οποίες θα έχουν αποδώσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επ’ αόριστον και με τη χορήγηση αρχικού ποσοστού επ’ αόριστον να μην μπορούν στη συνέχεια να προσφύγουν εκ νέου προς κρίση και επανεκτίμηση του βαθμού αναπηρίας τους ,μετά από εμφάνιση τυχόν επιπλοκών ,οφειλομένων στη βασική νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη.
2.Υστερα από μακρά συζήτηση,τόσο με το Προεδρείο του Συλλόγου μας και τα παρόντα μέλη του Συλλόγου μας ,καθώς και με κ. Χρ. Νάστα Γεν. Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωπο της στη Επιστημονική Επιτροπή του άρθρου 7 του ν. 3863/2010 και τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ κο Παύλο Χαϊκάλη ,ο κος Παν.Κοκκόρης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει για την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας ειδικής επιστημονικής επιτροπής και τη μελέτη όποιων ιατρικών μελετών και πορισμάτων, να διαμορφωθεί το αναγκαίο συμπληρωματικό Νομοθετικό πλαίσιο που θα αποδώδει στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ,ως μόνιμη και μη αναστρέψιμη πάθηση,συγκεκριμμένα ποσοστά αναπηρίας,σύμφωνα με ισχύοντα Κ.Ε.Β.Α ,για αόριστο χρόνο, όχι μόνο για την ίδια την πάθηση,αλλά και των επιπλοκών της.
3. Σε γενικότερο πλαίσιο ο Γενικός κος Παν.Κοκκόρης ,παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ε.Σ.ΑμεΑ. διευκρίνισε και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εργασίες της Επιστημονικής Επιτροπής για να εξεταστεί η μεταγενέστερη ένταξη στην λίστα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων και άλλων χρόνιων παθήσεων όπως ο ΣΔ/Τ1 ζητώντας την κατάθεση ιατρικών μελετών και πορισμάτων για το σκοπό αυτό αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.με.Α να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με την ουσιαστική τους βοήθεια , να πραγματοποιηθεί αυτό.
Με βάση τα ανωτέρω ,τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών,δηλώνουν έτοιμα να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο χρειάζεται,στην ολοκλήρωση του έργου της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής.
Για το σκοπό αυτό η Πρόεδρος του ΣΥΝΕΔ κ. Σπυριδούλα Λάγιου , έδωσε στον Γενικό Γραμματέα ,σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, το οποίο η ΕΔΕ είχε καταθέσει σε προγενέστερο χρόνο στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας και αναμένουν την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Γενικού Γραμματέα, λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την ρητή δήλωση του ότι ¨συναισθάνεται πλήρως την αγωνία και την ψυχική κούραση των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη-Χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους¨.

Για τo ΔΣ του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών

Η Πρόεδρος           Η Γεν.Γραμματέας
Σπυριδούλα Λάγιου    Ευριδίκη Καποδίστρια

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
τριτοβάθμια εκπαίδευση
Περισσότερα

Eισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ορισμένο αριθμό θέσεων,  να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.