Όπλο κατά του καρκίνου η βιταμίνη C

Πολύτιμο όπλο, τόσο για την πρόληψη του καρκίνου όσο και για την καταπολέμηση του παράλληλα με τη χημειοθεραπεία είναι η βιταμίνη C, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες που έρχονται με νέο πόρισμα να επιβεβαιώσουν προηγούμενες μελέτες, ζητώντας τώρα μεγάλης κλίμακας κλινικές μελέτες, με την υποστήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κάνσας, σημαντικές δόσεις βιταμίνης C, ειδικά μάλιστα σε ενέσιμη μορφή, μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των χημειοθεραπειών στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

«Η χρήση της βιταμίνης C ενδέχεται να είναι μια ασφαλής, οικονομική και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου των ωοθηκών και άλλων τύπων καρκίνου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμά τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science Translational Medicine.
Η χρήση της βιταμίνης C στο πλαίσιο των εναλλακτικών θεραπειών για τον καρκίνο μετρά ήδη τέσσερις δεκαετίες. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο χημικός Λίνους Πάουλινγκ ανέφερε ότι «σε μεγάλες δόσεις η C είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του καρκίνου». Ομως κλινικές μελέτες στις οποίες οι ασθενείς λάμβαναν κάψουλες βιταμίνης C δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και διαπιστώθηκε ότι η αποτελεσματικότητα της C «εξασθενεί σημαντικά και εξαφανίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό» όταν η βιταμίνη λαμβάνεται από το στόμα.
Στις μελέτες τους, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κάνσας χορήγησαν τη C μέσω ένεσης σε ποντίκια και σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών και διαπίστωσαν ότι η απορρόφησή της είναι μεγάλη και η βιταμίνη μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάψει υγιή κύτταρα και ιστούς.
Υπογραμμίζεται ότι η C χορηγήθηκε παράλληλα με κλασικά αντικαρκινικά φάρμακα και ότι μικρή ομάδα ασθενών δήλωσε ότι η βιταμίνη «απάλυνε» τα συμπτώματα της χημειοθεραπείας. «Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα για μεγάλες μελέτες για την απόδοση της C, καθώς η δράση της κερδίζει έδαφος και στη διεθνή κοινότητα ογκολόγων» δήλωσε στο BBC η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Κάνσας, δρ Τζεάν Ντρίσκο.
 
 
 
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Το παιδί μου έχει διαβήτη. Πώς θα το βοηθήσω; - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Το παιδί μου έχει διαβήτη. Πώς θα το βοηθήσω;

Ο διαβήτης είναι ένας ύπουλος εχθρός, που στις μέρες μας αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε παιδιά και εφήβους. Γνωρίστε, λοιπόν, τα πάντα γι’ αυτόν, ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη θεραπεία του και βοηθήστε τα παιδιά σας.