Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για το διαβήτη στη Θεσσαλονίκη

Στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου διοργανώνεται στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη Ημερίδα Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c).
diabetes
diabetes
Την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις και να πληροφορηθούν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή εάν είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00 και την Κυριακή στις 10:00 – 13:00  θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, για να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν στους ιατρούς τους για περαιτέρω διερεύνηση, αλλά και να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι. Οι μετρήσεις θα γίνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με τη λήψη αίματος από το δάκτυλο.
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 16:30 – 21:30, και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στις 10:00 – 21:15, θα πραγματοποιηθεί στο Makedonia Palace το Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης για ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και κοινό για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στις 10:30 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για τους ιατρούς, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό, στον ίδιο χώρο. Και στις δύο εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες που θα ενημερώσουν τόσο το ιατρικό δυναμικό, όσο και τον πληθυσμό της περιοχής για όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, δίνοντας το μήνυμα αισιοδοξίας που προκύπτει από τη μάχη για την αντιμετώπισή του.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδους Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) και την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts – E.A.S.A.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας της E.A.S.A. (E.I.H.), τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους, τα κατά τόπους διαβητολογικά κέντρα και εξωτερικά διαβητολογικά ιατρεία.
Μπορείτε να βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα