Τα όσπρια συνδυάζονται εξαιρετικά με το κρέας, δίνοντας ένα αποτέλεσμα νόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 300 / μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο κομμένο
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλάκια δενδρολίβανο
- 750 ml ζωμός κοτόπουλου
- 180 γρ. φακές
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ξύδι balsamico
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο για 3 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ και ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά.
3. Σοτάρετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
4. Βάζετε σε βαθύ σκεπαστό ταψί ή γάστρα το μοσχαράκι, το δενδρολίβανο, το μείγμα με τα λαχανικά και 600 ml από το ζωμό, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180° C.
5. Προσθέτετε τις φακές, τη ζάχαρη, το ξύδι και τον υπόλοιπο ζωμό, και ψήνετε για 1 ώρα ακόμα μέχρι οι φακές να είναι έτοιμες.
6. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Πηγή: ygeia.tanea.gr