Μαροκάνικο tagine με ψάρι

moroccan tagine
moroccan tagine

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 289 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 11g / μερίδα
Πρωτεΐνη: 38 g / μερίδα
Χοληστερόλη: 52 mg / μερίδα
Νάτριο: 566 mg / μερίδα
Συνολικό λίπος: 10 g/ μερίδα
Ίνες: 3 g/ μερίδα
Κορεσμένα λιπαρά: 1 g/ μερίδα
Ακόρεστα λιπαρά: 3mg/ μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρια
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια και κομμένες σε κύβους
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 550 γρ. λυθρίνι ή πέρκα σε φιλέτο και κομμένα σε κύβους περίπου 2 εκατοστών
  • 1 φλ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι χαμηλού νατρίου

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να σκουρύνουν, περίπου 8 λεπτά.
2. Προσθέστε το σκόρδο και τις ντομάτες και σοτάρετε μέχρι οι ντομάτες να γίνουν τρυφερές, περίπου 3 λεπτά.
3. Ρίξτε το κύμινο και την πάπρικα και αφήστε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό. Ρίξτε μέσα προσεκτικά τον ζωμό, ανεβάστε την θερμοκρασία και φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού.
4. Προσθέστε το ψάρι και τα μανιτάρια. Όταν το μείγμα αρχίσει να ξαναβράζει, ελαττώστε τη φωτιά στο χαμηλό.
5. Σιγοβράστε μέχρι το ψάρι να είναι παντού αδιαφανές, περίπου 3 λεπτά.
6. Ρίξτε και ανακατέψτε το ταχίνι, το ξύσμα του λεμονιού, τον μαϊντανό, τον κολίανδρο και το αλάτι.
7. Σερβίρετε με μια κουτάλα σε προθερμασμένα ατομικά μπολ και σερβίρετε αμέσως.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ρυζόγαλο
Περισσότερα

Ρυζόγαλο

Δεν χρειάζονται συστάσεις! Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο ORAC εκδοχή του! Χρήσιμες πληροφορίες Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία…