Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να προστατεύσει από παχυσαρκία & διαβήτη Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να προστατεύσει από παχυσαρκία & διαβήτη
Ο περιορισμός της πρόσβασης στην τροφή για ορισμένες ώρες συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα. Νέα έρευνα... Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να προστατεύσει από παχυσαρκία & διαβήτη

Ο περιορισμός της πρόσβασης στην τροφή για ορισμένες ώρες συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ο περιορισμός της πρόσβασης στην τροφή για 8-12 ώρες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αναστροφή της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο χρονικός περιορισμός στην κατανάλωση του φαγητού επηρεάζει την ισορροπία των βακτηρίων που βρίσκονται στο έντερο.

Οι ερευνητές δοκίμασαν τη χρονικά περιορισμένη κατανάλωση τροφής σε ποντικούς. Η μέθοδος συνέβαλε στην πρόληψη της εμφάνισης μεταβολικών προβλημάτων στους ποντικούς που τρέφονταν με υψηλές σε λιπαρά και σάκχαρα τροφές, και τα οφέλη ήταν ανάλογα με τη διάρκεια της νηστείας.

Η προστατευτική επίδραση διατηρήθηκε ακόμα και όταν οι ποντικοί διέκοπταν το πρόγραμμα χρονικού περιορισμού κατανάλωσης τροφών. Οι ερευνητές τότε, επέτρεπαν στους ποντικούς ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή κατά τα Σαββατοκύριακα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ”Cell Press journal Cell Metabolism”.

Πηγή: iatronet.gr

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares