Μια ώρα λιγότερη δουλειά χωρίς μείωση αποδοχών στο Δημόσιο
Κατά μια ώρα λιγότερο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάλογη περικοπή αποδοχών, θα δουλεύουν στο εξής, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο, ειδική κατηγορία υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ, που βγήκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 27 Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ. Α 731-10-2014), μια ώρα λιγότερο θα δουλεύουν οι υπαλλήλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ των οποίων οι σύζυγοι είναι άτομα με αναπηρία ή έχουν παιδιά με αναπηρία.
Συγκεκριμένα:
Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών, στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, καθότι τα εν λόγω εξαρτώμενα άτομα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε καθημερινή βάση (ιδίως μέτρηση σακχάρου, χορήγηση ινσουλίνης και ειδική διατροφή), όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου.
Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών, στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.ΤΑ, που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω τον οποίο συντηρούν.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά άρθρα
Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας Προς Υπουργό Υγείας Κον. Αθ. Πλεύρη και Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ Κα Θεανώ Καρποδίνη για το ΦΕΚ 4204/ΤΒ΄/2022
Να μπει τέλος στην ομηρία των πασχόντων με Διαβήτη σε ό,τι αφορά τη χρήση των νέων αντλιών συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης
Νέο δελτίο με μειωμένες τιμές σε 7.300 φάρμακα από 4 Μαρτίου
Αθήνα Μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα, καταγράφονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που τίθεται σε ισχύ από τη…
Περιορισμοί στις τρίμηνες συνταγές του ΕΟΠΥΥ
Μόνον από γιατρούς της ειδικότητας που αφορά το φάρμακο, θα είναι οι τρίμηνες συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου Αυγούστου 2014
Η καταβολή των επιδομάτων για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα γίνει το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός κ.Κεγκέρογλου.