Ολλανδία: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του πιο διαδομένου χημικού της Monsanto!

roundup
roundup

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας απαγόρευσε την κυκλοφορία του πολύ τοξικού παρασιτοκτόνου Roundup της Monsanto, καταφέρνοντας μια φοβερή νίκη υπέρ της προστασίας των πολιτών. Είναι ευρέως γνωστό πως το συγκεκριμένο παρασιτοκτόνο μολύνει το έδαφος και το νερό, και προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτό.
Πρόκειται για μια γιγαντιαία νίκη! Κι αν η Monsanto αντιστάθηκε με όποιο τρόπο μπορούσε, η Ολλανδική κυβέρνηση κατάφερε τελικά να πράξει το σωστό! Όσο σκληρά κι αν προσπαθεί ο κολοσσός να φέρνει τους νόμους στα μέτρα του, μπορεί πάντα να νικηθεί.
Καλούμε, λοιπόν, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ολλανδίας και να απαγορεύσουν τη διανομή του Roundup, του πιο επικερδούς δηλητηρίου της Monsanto.
Υπογράψτε το αίτημα, για να απαγορέψουμε την κυκλοφορία του Roundup πανευρωπαϊκά και να προστατεύσουμε την υγεία μας από τα χημικά της Monsanto.
Για την επικινδυνότητα του Roundup έχουν συμφωνήσει πολλές επιστημονικές μελέτες –από αυτές που δεν χρηματοδοτούνται από τη Monsanto- και ειδικοί στον τομέα της υγείας. Όντας ένα από τα πιο δημοφιλή ζιζανιοκτόνα παγκοσμίως, το προϊόν βρίσκεται παντού και αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες μόλυνσης εδάφους και νερού. Όταν ένας αγρότης ψεκάζει την καλλιέργειά του με το Roundup, οι χημικές ουσίες του τελευταίου απορροφούνται από το χώμα και φτάνουν τελικά στον υδροφόρο ορίζοντα. Έτσι, το Roundup βρίσκεται στο φαγητό που τρώμε και το νερό που πίνουμε. Το αποτέλεσμα; Ο καρκίνος, τα προβλήματα στα νεφρά, οι γενετικές ανωμαλίες, αποτελούν κάποιες μόνο από τις συνέπειες του Roundup στο σώμα μας…
Ακόμα περισσότερο, το Roundup είναι η δικαιολογία που χρησιμοποιεί συστηματικά η Monsanto για να εισάγει τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς στο διαιτολόγιό μας. Αφού το χημικό σκοτώνει τόσα πολλά φυτά, η Monsanto πουλά πλέον «έτοιμους» σπόρους από καλαμπόκι, σιτάρι και άλλα είδη, παρασκευασμένους εργαστηριακά ώστε να αναπτύσσονται σε τοξικά εδάφη. Έτσι, οι αγρότες που χρησιμοποιούν το ζιζανιοκτόνο της Monsanto δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγοράσουν τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους της. Χωρίς το Roundup όμως, τα υγιή, απαλλαγμένα από χημικά, φυτά υπερτερούν με διαφορά από τις εργαστηριακές δημιουργίες της εταιρείας.
Είναι απολύτως λογική η απαγόρευση κυκλοφορίας του Roundup είναι απολύτως λογική. Για να πραγματοποιηθεί, όμως, χρειάζεται επιπλέον τη δυνατή φωνή και τη διεκδίκηση όλων μας.
Πείτε και στις υπόλοιπες κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ολλανδών, και να καταστήσουν παράνομη την πώληση του τοξικού σκευάσματος της Monsanto σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Υπογράψτε την καμπάνια εδώ.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα