Διημερίδα για τη Διαιτολογική Υποστήριξη Χρόνιων Πασχόντων, στη Λάρισα

Διαιτολογική Υποστήριξη Χρόνιων Πασχόντων
Διαιτολογική Υποστήριξη Χρόνιων Πασχόντων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενέργεια θα γίνει στη Λάρισα αυτό το Σαββατοκύριακο, με στόχο την εκπαίδευση και ανταλλγή γνώσεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για το κρίσιμο θέμα της διατροφής χρόνιων ασθενών! Το 2015 ξεκινά θετικά, κατά γνώμη μας -καιρός να α “ανοίξουμε” το τόσο σημαντικό ζήτημα της διατροφής μας!
Διημερίδα: Διαιτολογική Υποστήριξη Χρόνιων Πασχόντων
17-18 Ιανουαρίου 2015
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Λάρισα
Οργάνωση: Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα
Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από το Δελτίου Τύπου:
“Στην Ελλάδα, η ανίχνευση του διατροφικού κινδύνου και η αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης δεν αποτελούν συνήθεις πρακτικές και έτσι οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να αναζητούν αυτοβούλως σχετικές συμβουλές και υπηρεσίες. Στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες συχνά παραπληροφορούνται από ατελώς καταρτισμένους “ειδικούς”, ενώ στη χειρότερη περίπτωση πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο προέκυψε η ανάγκη διοργάνωσης της συγκεκριμένης διημερίδας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας, αλλά και τη διάχυση γνώσεων και επιστημονικών απόψεων μεταξύ θεραπόντων ιατρών και κλινικών διαιτολόγων που αντιμετωπίζουν χρόνιους πάσχοντες. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι πλέον ειδικοί, καθώς έχουν πολυετή εμπειρία ενασχόλησης με το συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο. Εϊναι επίσης βέβαιο ότι η επιλογή της συγκεκριμένης θεματολογίας θα αποτελέσει το έναυσμα ώστε να αναπτυχθούν γόνιμοι προβληματισμοί και δημιουργικοί διάλογοι μεταξύ των συμμετεχόντων.”
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα