Μια διαφορετική εκδήλωση για τη διατροφή, από την Abbott & το Γ. Λουκάκο

psomi_600
psomi_600

Με μεγάλη χαρά παρευρεθήκαμε χτες στην εκδήλωση για το πώς ετοιμάζεται στην πράξη ένα νόστιμο γεύμα κατάλληλο για τους ανθρώπους που ζουν με το διαβήτη!
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Abbott Diabetes Care & το club προνομίων ΧΑΡΑΖΩ, σε συνεργασία με τον chef Γιάννη Λουκάκο, και η συνάντηση ήταν στο εστιατόριο «Ψωμί και Αλάτι», στο Χαλάνδρι.
Η νόσος του διαβήτη αρχίζει πια να αποκαλείται ανεπίσημα «επιδημία» ·ενώ ταυτόχρονα όλο και νεότεροι άνθρωποι αποκτούν προβλήματα υγείας, σαν το διαβήτη, τα υψηλά τριγλυκερίδια και τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Η ίδια η βιομηχανία τροφίμων, μάλιστα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αυξάνει τους ελέγχους για τις επιπτώσεις από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Παρόλ’ αυτά, με λύπη παρακολουθούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των άθρων και εκπομπών μαγειρικής στην Ελλάδα επιμένουν να επικεντρώνονται σε δύο μόνο άξονες: την εμφάνιση και τη γεύση, θέτοντας σε δεύτερο πλάνο την καθαυτή ποιότητα των τροφών μας και την αξία των σωστών πρώτων υλών.
Εμείς, ως άνθρωποι με διαβήτη, γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους την αξία της σωστής διατροφής και της ποιότητας των συστατικών που καταναλώνουμε… Ξέρουμε κάθε μεταβολή που μας προκαλούν οιυδατάνθρακες σε ένα γεύμα: αφού, πριν φάμε οτιδήποτε, χρειάζεται να τους υπολογίζουμε αναλυτικά, κι έπειτα, αφού μετατραπούν σε γλυκόζη, να βοηθούμε  με τις ενέσεις ινσουλίνης τον οργανισμό μας να εξισορροπήσει την αύξηση των σαχκάρων στο αίμα.
Επιπλέον, δίνουμε προτεραιότητα στο γλυκαιμικό δείκτη κάθε τροφίμου. Προτιμούμε τις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που απορροφούνται σε μικρότερη ταχύτητα από τον οργανισμό μας, και μας βοηθούν να χειριζόμαστε καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας.
Φυσικά, τόσο οι υδατάνθρακες όσο και ο γλυκαιμικός δείκτης, δεν είναι -και δε θα έπρεπε να είναι- υπόθεση μόνο των ανθρώπων με διαβήτη, αλλά κάθε ανθρώπου που προσέχει τον οργανισμό του και δεν θέλει να καταπονεί το πάγκρεάς του με γρήγορες μεταβολές στα σάκχαρα του αίματος.
Με ενθουσιασμό, λοιπόν, χτες, είδαμε μια εταιρεία που παράγει διαβητόμετρα –και συγκεκριμένα, το Diabetes Care τμήμα της- να διοργανώνει μια διαφορετική ενέργεια ενημέρωσης για τη σωστή διατροφή, σύμφωνα με όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις!
Στο «Ψωμί και Αλάτι» ήρθαν πολλοί food bloggers και άλλοι τόσοι δημοσιογράφοι από περιοδικά ή στήλες διατροφής! Για πρώτη φορά, λοιπόν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ασκούν επιρροή στο τι θέλουμε να φάμε ή να μαγειρέψουμε, συγκεντρώθηκαν και ενημερώθηκαν για τη σημασία της σωστής διατροφής, όχι μόνο για τους ανθρώπους με διαβήτη, αλλά για τον καθένα…
Όλοι μαζί είδαμε πώς, με μικρές αλλαγές σε μια συνταγή, μπορούμε να έχουμε ένα πιάτο πιο ποιοτικό και υγιεινό, χωρίς να υστερεί σε γεύση! Ανακαλύψαμε προτάσεις για υγιεινέστερα πιάτα, αλλά και μάθαμε για το ρόλο των υδατανθράκων, των φυτικών ινών και των χαμηλών λιπαρών στα γεύματά μας.
Εκ μέρους του Glykouli.gr ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Με εγκύκλιο του Ανδρέα Ξανθού καθορίζεται η διαδικασία για την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων – Πρώτη νίκη για τους συλλόγους των ασθενών!

Του Βασίλη Βενιζέλου Θα θυμάστε, ασφαλώς, τις πολύ έντονες αντιδράσεις εκ μέρους πλείστων όσων συλλόγων ασθενών της χώρας…