Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Θρεπικά και έξυπνα σνακ εκτός σπιτιού για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά – της διατροφολόγου Κυριακής Απέργη
Τα σχολεία άρχισαν και … κάθε «κατεργάρης» στον πάγκο του! Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι τα περισσότερα παιδιά και…
Αμύγδαλα: Διατροφικά στοιχεία και οφέλη για την υγεία
Τα αμύγδαλα περιέχουν πολλά υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Τα οφέλη για την…
Διατροφικοί μύθοι: Τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά αλλά δεν είναι
Οι περισσότερες δίαιτες για απώλεια βάρους προτείνουν τρόφιμα με λίγα λιπαρά και πολλούς υδατάνθρακες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο…
Πέντε τρόποι να μην χάσετε τον έλεγχο στις γιορτές
Περίπου οι μισοί άνθρωποι που ζουν με διαβήτη τύπου 2 θεωρούν ότι η διαχείριση της ασθένειας κατά τη…