Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Δίαιτα και σακχαρώδης διαβήτης
Όλοι οι διαβητικοί θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά καθορισμένη διαιτητική αγωγή. Για τους παχύσαρκους έχει ιδιαίτερη σημασία η…
Ζαχαροπλαστική χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη από τα χεράκια σας!
Χάρη στην ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance χωρίς ζάχαρη, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, προσφέρεις υγιεινές και ισορροπημένες γεύσεις για όλους!
Κάππαρη: εκλεκτά μεσογειακά μπουμπούκια με σημαντική διατροφική αξία
Τα μοναδικά, πικάντικα και αρωματικά μπουμπούκια της κάππαρης, προέρχονται από έναν χαμηλό θάμνο και αποτελούν μια από τις πιο εκλεκτές τροφές της Μεσογειακής κυρίως κουζίνας.
Ο έλεγχος των υδατανθράκων
Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει να προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, τις μερίδες του φαγητού, τη συχνότητα των γευμάτων και τους υδατάνθρακες.