Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
5 διατροφικές συμβουλές που πρέπει να… απορρίψετε!
Είναι όλες οι λευκές τροφές κακές; Τι ισχύει για τα προϊόντα «χωρίς ζάχαρη»; Το www.diabeticlivingonline.com μας λέει πως…
Τα υγιεινά λιπαρά βελτιώνουν την ινσουλινοαντίσταση
Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν…
Διαβήτης: Οι 10 τροφές που πρέπει να περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια διαταραχή του μεταβολισμού που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα,…
Γιατί πρέπει να πίνετε πολύ νερό αν έχετε διαβήτη
Η συζήτηση για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ένας διαβητικός είναι συχνή, συνήθως όμως δεν δίνεται…