Στη Λάρισα διοργανώνεται η 3η Πανθεσσαλική Εκπαιδευτική Συνάντηση με τίτλο «Νεότερες Εξελίξεις στην Ενδοκρινολογία, τον Μεταβολισμό και το Σακχαρώδη Διαβήτη», αυτό το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο “Ιμπέριαλ’”.
Διοργανώνεται από την Πανεπιστημιακή Κλινική Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και, όπως επισημαίνει η επίκουρος καθηγήτρια Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας, Αλεξάνδρα Μπαργιώτα, «η διημερίδα φιλοδοξεί να καλύψει τα πιο σημαντικά νέα κλινικά δεδομένα για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του, με εισηγήσεις, και διαδραστικές συζητήσεις».
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, ειδική νοσηλευτική συνεδρία καθώς και εκδήλωση για ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Οι θεματικές του ενότητες είναι: Σακχαρώδης Διαβήτης και Ηπατική Νόσος//// Λιπίδια και Διαβήτης///// Σεξουαλική Δυσλειτουργία και Διαβήτης///// Νεφρική Νόσος και Διαβήτης///// Καρδιαγγειακή Νόσος και Διαβήτης//// Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στην Εκπαίδευση του Ασθενούς με Σακχ. Διαβήτη.
Η διημερίδα απευθύνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη θεραπεία και φροντίδα των ασθενών με διαβήτη.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1410159629286156
Σχετικά άρθρα
Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών: Ημερήσια Εκδρομή!
Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους να συμμετάσχουν στην εκδρομή που διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών, την Κυριακή 12 Ιουλίου...
Φόρο στη ζάχαρη προτείνουν επιστήμονες υγείας
Πρέπει να μπει φόρος στη ζάχαρη όπως ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό.
100 συνταγές για να ζήσετε καλά με το διαβήτη σας
Το έργο αυτό έχει σκοπό να προσφέρει στους διαβητικούς, με όλο το σεβασμό στους κανόνες διατροφής τους, καθημερινά γεύματα, βελτιωμένα για οικογενειακές γιορτές, ή για την ευκαιρία μιας πρόσκλησης σε δείπνο... χωρίς να βλάψουν την υγεία τους.
Όταν η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η ανάγκη αυτών στις μέρες μας, γίνονται ένα.. Διάδωσέ το!
Η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη», οργανώνει την Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το». Η καμπάνια «Διάδωσέ…