5ο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για ΣΔ & Μεταβολικά Νοσήματα

giannena
giannena

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη & τα Μεταβολικά Νοσήματα σε συνεργασία με τη Β’ Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΙ (Δ/ντής Καθηγητής Μωυσής Ελισάφ) θα διεξαχθεί 27 – 29 Μαρτίου 2015, στα Ιωάννινα στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac.
“Στις ημέρες μας η αυξανόμενη συχνότητα, νοσηρότητα και θνητότητα των νοσημάτων του μεταβολισμού (Παχυσαρκία, Μεταβολικό Σύνδρομο, Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία) και των επιπλοκών τους -κύρια καρδιαγγειακών νοσημάτων- οδηγούν την Ιατρική κοινότητα στην αναγκαιότητα της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισής τους.
Με στόχο να συμβάλλουμε στη μείωση του παραπάνω κινδύνου, παρεμβαίνουμε με τις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου και την οργάνωση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου.
Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων θα συζητηθούν επίκαιρα, αμφιλεγόμενα θέματα και νέες εξελίξεις, που αφορούν την πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση με εξατομίκευση στην κλινική πράξη των παραπάνω παθολογικών καταστάσεων, σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.
Ιδιαίτερη συμβολή στους στόχους του Συνεδρίου έχει η παρουσίαση του ερευνητικού έργου αξιόλογων συναδέλφων, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Σε εποχές μεγάλης οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα δύσκολης για τη χώρα και για όλους μας, η Οργανωτική Επιτροπή έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και εξασφάλισε τα αναγκαία και απαραίτητα, ώστε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο να είναι ευχάριστο και παραγωγικό στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μας.” (απόσπασμα από το Χαιρετισμό του Προέδρου του Ινστιτούτου)
Στις καινοτομίες του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνεται η πραγματοποίηση 3 κλινικών φροντιστηρίων: “Εξατομικευμένη ασθενοκεντρική θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη”, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, “Οι διαταραχές των ηλεκτρολυτών στην κλινική πράξη”, την ίδια μέρα και “Ο ρόλος του αυτοελέγχου στη σύγχρονη αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη”, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.
Να σημειώσουμε, τέλος, πως στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου από τις 11.00 έως τις 14.00 ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα: «Ανιχνεύοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο». Θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ έλεγχος σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, χοληστερόλης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης από έμπειρη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για τους πολίτες των Ιωαννίνων και θα δοθούν οδηγίες.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.tmg.gr/content/diav-5

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα