Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ!

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ!
Ηλικιωμένοι με διαβήτη ζωγραφίζουν

Κι ενώ πολλά διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες για τη σύνδεση του διαβήτη τύπου 2 με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, εμείς αποφασίσαμε σήμερα να δημοσιεύσουμε το άρθρο αυτό από το stogiatro.com, που μας ωθεί να ανακαλύψουμε τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας!
Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που διατηρούν σε εγρήγορση τον εγκέφαλο και αλλά την σωματική κινητικότητα, μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Ερευνητές της Κλινικής Μayo στη Μινεσότα, μελέτησαν 256 ανθρώπους άνω των 85 ετών επί μια τετραετία, καταγράφοντας τα χόμπι και τις συνήθειές τους στον ελεύθερο χρόνο τους.
Όπως διαπιστώθηκε, όσοι ασχολούνταν τακτικά με κάποια μορφή τέχνης, είχαν κατά μέσο όρο 73% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης και σκέψης. Όσοι ασχολούνταν με άλλου είδους χειροτεχνικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες, είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 45%, όσοι χρησιμοποιούσαν τακτικά το Ίντερνετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 53% και όσοι συστηματικά είχαν έντονη κοινωνική ζωή είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 55%.
«Η μελέτη μας ενισχύει την άποψη ότι η ενεργή ενασχόληση του νου μπορεί να προστατέψει τους νευρώνες (τα εγκεφαλικά κύτταρα) να μην πεθάνουν, αλλά και να δημιουργηθούν νέοι ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία» σχολιάζει η επικεφαλής της μελέτης Δρ Ρόμπερτς.
Από εμάς στο Glykouli.Gr να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
Πηγή: stogiatro.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η πολλή φρουκτόζη μειώνει τις νοητικές επιδόσεις

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων όπως η φρουκτόζη μπορεί να ελαττώσει τις νοητικές δυνάμεις, σύμφωνα με μία αμερικανική έρευνα, που βασίστηκε σε πειραματόζωα και έδειξε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και μνήμης, μετά τη διατροφή τους με πολλή φρουκτόζη.