Η μέτρια έκθεση στον ήλιο καταπολέμα παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2

Η μέτρια έκθεση στον ήλιο καταπολέμα παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2 - Glykouli.Gr

Το νιτρικό οξείδιο, το οποίο απελευθερώνεται από το δέρμα μετά από την έκθεση στο ηλιακό φως, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό.
Μελέτη που έγινε στα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Σαουθάμπτον αναφορικά με την επίδραση του ήλιου στην υγεία έδειξε ότι η μέτρια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία βοηθά στην απελευθέρωση χημικών ουσιών από τον οργανισμό, οι οποίες καταπολεμούν την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία έγινε σε ποντίκια, στο επιστημονικό έντυπο Diabetes έδειξαν ότι η σωστή έκθεση στον ήλιο, η χωρίς δηλαδή υπερβολές έκθεση, επιβράδυνε την πρόσληψη βάρους ενώ, τα ποντίκια παρουσίασαν και αντίσταση στην ινσουλίνη.
Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες οι ευεργετικές αυτές επιδράσεις έχουν να κάνουν με το νιτρικό οξείδιο που απελευθερώνεται στο δέρμα κατά από την έκθεση μας στον ήλιο και το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη και την επεξεργασία των τροφών και της ζάχαρης, που κάνει ο οργανισμός μας, αποτρέποντας την εμφάνιση ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης.
Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε ποντίκια και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα έχουν την ίδια εφαρμογή στον άνθρωπο.
Πηγή: naftemporiki.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περιορίστε τις χημικές ουσίες του σπιτιού! - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Περιορίστε τις χημικές ουσίες του σπιτιού!

Σύμφωνα με μία νέα έκθεση, χημικές ουσίες που υπάρχουν σε οικιακά προϊόντα, καλλυντικά και φάρμακα μπορεί να προκαλούν καρκίνους, προβλήματα γονιμότητας και άλλες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία.