Ένα παγωτό για… γλυκούς ανθρώπους!

Ένα παγωτό για… γλυκούς ανθρώπους! - Glykouli.Gr

Λένε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη είναι ιδιαίτερα γλυκείς, ίσως επειδή διαθέτουν τέτοιο πλεόνασμα ζάχαρης στον οργανισμό τους ώστε δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να τρώνε καθόλου γλυκά!
Βέβαια, όσο αστείο ή τρυφερό κι αν ακούγεται αυτό, για τους ίδιους τους διαβητικούς ασθενείς αποτελεί μια πραγματικότητα, η οποία, ειδικά στο παρελθόν, τους οδηγούσε σε μεγάλες στερήσεις. Εκεί δηλαδή που όλοι οι υπόλοιποι περίμεναν, λόγου χάρη, να ζεστάνει λίγο ο καιρός για να απολαύσουν το πρώτο παγωτό της χρονιάς, εκείνοι συνέχιζαν μια διατροφή στην οποία η λέξη «επιδόρπιο» ή «γλύκισμα» ήταν απαγορευμένες.
Να όμως που σήμερα τα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων τους βοηθούν να… στερηθούν τις στερήσεις και να απολαμβάνουν καλοκαιρινά παγωτά και άλλα πολύ νόστιμα επιδόρπια χωρίς ανησυχίες και ενοχές.
Μια τέτοια μεγάλη καινοτομία αποτελεί και η σειρά επιδορπίων Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ, η πρώτη και μόνη σειρά που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για όσους πρέπει να ζουν χωρίς ζάχαρη αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό! Όλα τα προϊόντα της σειράς έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, περιορισμένα λιπαρά και θερμίδες ενώ αντί για ζάχαρη περιέχουν φυσικό γλυκαντικό από το φυτό Stevia*.
Όπως είναι φυσικό, «πρωτοκαθεδρία» στη σειρά τώρα που άρχισαν οι ζέστες έχει το έτοιμο μίγμα Παγωτού Sweet & Balance με γεύση Βανίλια ή Σοκολάτα και, προαιρετικά, με το λαχταριστό Σιρόπι Σοκολάτας της σειράς, που μετατρέπει το παγωτό σε… υπερπαραγωγή!
Εννοείται βέβαια ότι, εκτός από το Παγωτό, η ΓΙΩΤΗΣ προτείνει και άλλες καταπληκτικές γεύσεις Sweet & Balance, όπως υπέροχο Τσηζκέικ Φράουλα, δροσερό Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ή Κεράσι, Κρέμα Καραμελέ – αλλά και επιτραπέζια γλυκαντικά από εκχύλισμα του φυτού stevia (σε δισκία ή σκόνη), για να μη στερείται κανείς τη γλυκιά γεύση σε ροφήματα ή άλλες γλυκές δημιουργίες!
* Τα προϊόντα της σειράς μπορούν να καταναλωθούν στα πλαίσια μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής με την κατάλληλη καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη ειδικού γιατρού ή διατροφολόγου.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
stress
Περισσότερα

Ρίξτε το στρες και απομακρύνετε το διαβήτη

Το χρόνιο στρες, είναι ένας ακόμα σημαντικός προγνωστικός παράγοντας εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως αποδεικνύουν όλο και περισσότερες μελέτες. Οι στρεσσογόνες εμπειρίες και καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν το διαβήτη, τόσο στην εμφάνιση του όσο και την επιδείνωση του.