Διαβήτης: Προνοιακά Επιδόματα Μαΐου-Ιουνίου 2015

Αναδημοσιεύουμε μερικώς την ανακοίνωση του Αριστείδη Ράπτη, Προέδρου της ΕΛΟΔΙ (Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη). Τελευταία ενημέρωση είναι ότι τα ποσά θα καταβληθούν στους δήμους 20 Ιουλίου.
Διαβήτης: Προνοιακά Επιδόματα Μαΐου-Ιουνίου 2015 - Glykouli.Gr

Αναδημοσιεύουμε μερικώς τη σημερινή ανακοίνωση του Αριστείδη Ράπτη, Προέδρου της ΕΛΟΔΙ (Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη).
[…] Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την 30/6 την απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων από τους δήμους:
http://www.kedke.gr/wp-content/uploads/2015/07/%CE%A9%CE%A7%CE%942465%CE%A6%CE%98%CE%95-%CE%93%CE%953.pdf
Τα επιδόματα οι δήμοι τα μεταφέρουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων περίπου σε δεκαπέντε ημέρες, άρα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Η ΕΣΑμεΑ στό έγγραφό της αναφέρει: ”Ζητείται να προβεί η Κυβέρνηση στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές.”
Άρα το πρόβλημα δεν είναι αν θα κατατεθεί στους λογαριασμούς μας το επίδομα, αλλά πως θα το εισπράξουν οι δικαιούχοι από τις τράπεζες.
Ενέργειες έχουν γίνει από την ΕΛΟΔΙ και είμαι σίγουρος και από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Καταλαβαίνουμε όμως όλοι ότι αυτό εξαρτάται απόλυτα από τις αποφάσεις που περιμένουμε από τα ευρωπαϊκά όργανα, για την χορήγηση ρευστότητας.
[…] Το ζήτημα της συνεργασίας των Ομοσπονδιών είναι επίσης πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που είμαι βέβαιος ότι θα φέρουν θετικά αποτελέσματα.
Διαβάστε ολόκλητη την ανακοίνωση εδώ: https://www.facebook.com/groups/elodi/
Και το τελευταίο σχόλιο του κ. Ράπτη:
Τελευταία ενημέρωση μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι τα ποσά θα καταβληθούν στους δήμους 20 Ιουλίου.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ - Γιατί να το προτιμήσω
Περισσότερα

Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ – Γιατί να το προτιμήσω

Τέλος οι μετρήσεις! Ποιο είναι το νέο CGM σύστημα μέτρησης σακχάρου που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και υπόσχεται…
χάπια
Περισσότερα

Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι τα μισά από τα 500 πρώτα σε κυκλοφορία σκευάσματα βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για φάρμακα για τον καρκίνο, το διαβήτη, την υπέρταση, αλλά και αντιγριπικά εμβόλια, καθώς και σκευάσματα για τις γαστρεντερίτιδες.