Eκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη – Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την αντλία έγχυσης ινσουλίνης

εκδήλωση ενημέρωσης και δράσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 19.00
Ίδρυμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135
Κεραμεικός, Αθήνα

Το Glykouli.Gr
και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (ΣΥ.Ν.Ε.Δ)
μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.)
με την υποστήριξη της
Bayer Ελλάς
και της
Medtronic

περήφανα παρουσιάζουν εκδήλωση με θέμα:

* Act today to change tοmorrow *

(Δράσε σήμερα για να αλλάξεις το αύριο)

Με το σύνθημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (IDF), «Act today to change tοmorrow», διοργανώνουμε εκδήλωση ενημέρωσης και δράσης που θα περιλαμβάνει:

  • Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Sugar Babies» της σκηνοθέτιδας Jenny Mackenzie, που μέσα από μέσα από 5 προσωπικές ιστορίες, αποκαλύπτει τις διαστάσεις επιδημίας που έχει αποκτήσει ο διαβήτης τύπου Ι και ΙΙ στα παιδιά. Επίσης παρουσιάζει λύσεις που βρίσκονται μέσα στις δυνατότητες μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να διεκδικήσουμε την καλή υγεία της επόμενης γενιάς.
  • Ανοιχτή συζήτηση με έμπειρους ομιλητές στη χρήση των αντλιών έγχυσης ινσουλίνης, μέλη του προγράμματος Young Leaders in Diabetics και εκπαιδευτές αντλίας, οι οποίοι μετά τις εισηγήσεις θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού.

     Ομιλητές θα είναι οι:

  1. Νίκος Φιλίππου – Ενεργός εθελοντής για τον διαβήτη επί 20 χρόνια, διετέλεσε αρχισυντάκτης στο περιοδικό της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ “Γλυκιά Ζωή” για 10 χρόνια.
    Πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες των ανθρώπων με διαβήτη στην περίοδο της αείμνηστης Κατερίνας Κουλουρίδου!
  2. Μπουμάκη Κωνσταντίνα – Ενεργό μέλος ΠΑΣΥΝΕΔ, IDF, IDF Europe
  3. Λιονάκης Γιώργος – Ενεργό μέλος ΠΑΣΥΝΕΔ, IDF
  • Δημιουργικό παιχνίδι για τους γλυκούς, μικρούς μας φίλους από εξειδικευμένη ομάδα παιχνιδοθεραπείας, με στόχο τη διασκέδαση, αλλά και την διαπαιδαγώγηση πάνω σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας.
  • Μπουφέ με εδέσματα με πρωτότυπες συνταγές χωρίς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, υδρογονωμένα λίπη και ζάχαρη, τον οποίο θα επιμεληθεί η γνωστή food bloger Σοφία Πιτσικάλη – Το blog της Sofeto.gr, επιλέχθηκε από το BHMA Gourmet υποψήφιο στην κατηγορία Best Special Diet.

Όπως ρητά δηλώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (International Diabetes Federation IDF), παρά τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση της νόσου η μάχη για την προστασία του ανθρώπινου πληθυσμού από τον σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του, φαίνεται να χάνεται. Σήμερα, εκτιμάται ότι 387 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 592 εκατομμύρια μέχρι το 2035. Σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η πρωταρχική αιτία τύφλωσης, νόσων του ήπατος, ακρωτηριασμού των κάτω άκρων και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ παράλληλα η νόσος εναποθέτει ένα μεγάλο οικονομικό βάρος σε ασθενείς, τις οικογένειές τους, τα εθνικά συστήματα υγείας και τα κράτη.

Η ενημέρωση και κατ’ επέκταση η καλή ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη προλαμβάνει τις επιπλοκές της νόσου, μειώνει τα κόστη θεραπείας και βοηθάει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και τις οικογένειες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να ζούνε μια καλύτερη ζωή.

***

Οι αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης αποτελούν, αυτή τη στιγμή, την πιο σύγχρονη τεχνολογική απάντηση για την ρύθμιση της ινσουλίνης στο αίμα του χρόνιου ινσουλινοεξαρτώμενου ασθενή. Η ενημέρωση της κοινότητας των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία της αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, είναι τόσο χρήσιμη όσο και αναγκαία για να αποφευχθούν οι επιπλοκές της νόσου.

***

Με την υποστήριξη των:

logo glykouli   logo syned    bayer contour logo   logo medtronic aegeanebloko

Σχετικά με εμάς.

 Το Glykouli.Gr είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Προωθεί την ορατότητα και την αλληλεγγύη, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα , έτσι ώστε να μπορεί να γίνει σύμμαχος στην καθημερινή 24ωρη προσπάθεια του ασθενούς.

 Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών ιδρύθηκε το 1997, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη  (ΣΔ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις. Έχει στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την σημασία της σωστής διατροφής και άθλησης στον ΣΔ ,την ευαισθητοποίηση του κοινού,την υποστήριξη των ατόμων με ΣΔ και των οικογενειών τους,αλλά και την συνεργασία με φορείς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των πασχόντων.

Μπορείτε να βρείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε το video της εκδήλωσης εδώ.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα