Ασπίδα για τον διαβήτη, λίγα λεπτά άσκησης

άσκηση διαβήτης

Λιγότερο από ένα λεπτό σπριντ 3 φόρες την εβδομάδα θα μπορούσε να κρατήσει μακριά τον διαβήτη τύπου 2 σε όσους έχουν την προδιάθεση να νοσήσουν, αναφέρουν βρετανοί ειδικοί επιστήμονες.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπαθ της Βρετανίας ζήτησαν από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα να κάνουν 2 γύρους των 20 δευτερολέπτων με ποδήλατα άσκησης 3 φορές την εβδομάδα.  Μετά από 6 εβδομάδες άσκησης, οι ειδικοί παρατήρησαν βελτίωση της λειτουργίας της ινσουλίνης κατά 28%.
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Νιλς Βολάαρντ δήλωσε: “Η ανακάλυψή μας δεν είναι εντελώς νέα – κανείς όμως δεν έχει βρει έως σήμερα ένα εύκολο και σύντομο πρόγραμμα, που να παρέχει οφέλη για την υγεία“.
Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συσσωρεύονται από μειωμένη λειτουργία της ινσουλίνης και συχνά προκαλείται από τα κακά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Η εμφάνιση του διαβήτη μπορεί να προκαλέσει απειλητικές επιπλοκές για τη ζωή των ασθενών στην καρδιά, στα νεφρά, στα μάτια και στα άκρα.
Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει, ώστε να κρατηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χαμηλά, όμως το 66% του πληθυσμού δεν κάνει τις 5 συνιστώμενες 30λεπτες συνεδρίες μέτριας άσκησης την εβδομάδα.
Ο Δρ Βολάαρντ τόνισε: “Γνωρίζαμε ήδη ότι έντονη άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη από την συνολική κατάσταση των ασθενών, αλλά με αυτή την έρευνα θέλαμε να δούμε αν οι εντατικές ασκήσεις θα μπορούσαν να γίνουν ευκολότερα και συντομότερα“.
Πηγή: http://www.ygeiaonline.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα