5 συμβουλές για χρήση ινσουλίνης σε δημόσιους χώρους

ινσουλίνη

Αν κάνετε χρήση ινσουλίνης, είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνετε ένεση δημόσια – πολλοί άνθρωποι με διαβήτη κάνουν ενέσεις ινσουλίνης σε εστιατόρια, σινεμά, γραφεία, αεροπλάνα και άλλους δημόσιους χώρους.

Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε ινσουλίνη δημόσια χωρίς κανείς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας) να νιώσει άβολα:
1. Κρατήστε τα πράγματά σας κοντά και με τις ετικέτες τους
Κρατήστε τα σύνεργα κοντά σας. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, για παράδειγμα, μην τα αποθηκεύετε σε κάποια αποσκευή μακριά από εσάς, έτσι ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη. Έχετε την ινσουλίνη, τις σύριγγες και τα στυλό στην αρχική τους συσκευασία έτσι ώστε αν κάποιος σας αμφισβητήσει να έχετε απόδειξη πως τα εφόδιά σας είναι ιατρικά και ιατρικώς απαραίτητα. Καλή ιδέα είναι επίσης να φοράτε βραχιολάκι που υποδηλώνει πως νοσείτε με διαβήτη και χρησιμοποιείτε ινσουλίνη.
2. Να είστε έτοιμοι να εκπαιδεύσετε και να εξηγήσετε
Ίσως σας κοιτάξουν περίεργα όταν σας δουν να βγάζετε μια σύριγγα ινσουλίνης. Συνειδητοποιείστε πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι περίεργοι και έχουν ερωτήσεις και ανησυχίες για την ασφάλειά τους. Προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε ένα περίεργο βλέμμα με ένα απλό σχόλιο, όπως πχ «Έχω διαβήτη» ή «Χρειάζομαι ινσουλίνη για να παραμείνω υγιής». Αν κάποιος γίνει αγενής, απλά αγνοήστε τον και θυμηθείτε ότι η υγεία σας προηγείται.
3. Να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας
Έχετε το δικαίωμα να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως σκαρφιστήρες, σύριγγες, ινσουλίνη κλπ όπου και να βρίσκεστε και να τα χρησιμοποιείτε δημόσια για να μπορέσετε να κάνετε χρήση ινσουλίνης .
Αν κάποιος φέρει αντίρρηση, δηλώστε ήρεμα πως έχετε διαβήτη.
4. Βάλτε σε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλειά σας
Ναι, ίσως είναι άβολο κάποιες φορές να κάνετε ινσουλίνη δημόσια, ιδιαίτερα τις πρώτες φορές. Μην αφήσετε όμως αυτή τη δυσκολία να επηρεάσει την υγεία σας. Χρειάζεστε ινσουλίνη σε μόνη βάση για να είστε υγιείς, μην το παραμελείτε. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος. Τα μπάνια και οι τουαλέτες δεν είναι οι ιδανικές τοποθεσίες, καθώς κυκλοφορούν πολλά μικρόβια. Βρείτε πχ ένα άδειο γραφείο. Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε να κάνετε την ένεση μέσα σε κινούμενα οχήματα, περιμένετε μέχρι το όχημα να σταματήσει.
5. Να είστε διακριτικοί
Κάποιοι άνθρωποι, απλά δεν αντέχουν τη θέα της βελόνας, ακόμα και αν βελόνα δεν κατευθύνεται προς αυτούς! Ο μόνος τρόπος να το διαχειριστείτε είναι να είστε διακριτικοί. Αν γίνεται, βρείτε έναν ήσυχο χώρο να κάνετε την ένεση (κάποιοι την κάνουν στο παρκαρισμένο τους αυτοκίνητο πριν την έξοδό τους). Κάνετε την ένεση σε ένα διακριτικό σημείο, όπως πχ στο στομάχι. Με εξάσκηση, θα μπορείτε να την κάνετε κάτω από τραπέζι χωρίς κανείς να το συνειδητοποιήσει!
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα