Καμπάνια ενημέρωσης για άτομα με διαβήτη και δωρεάν εξετάσεις

δωρεάν εξετάσεις

Αθήνα

Τους ασθενείς σακχαρώδη διαβήτη θέτει στο επίκεντρό της η ενημερωτική καμπάνια «Άκου το Σώμα Σου».

Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από τη νόσο και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να επισκεφθούν οφθαλμίατρους, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.
Η εκστρατεία τη Novartis Hellas τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς (ΕΕΥΑ).
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΕΥΑ, Σταματίνα Καμπανάρου «η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να παροτρύνει τους Έλληνες Οφθαλμιάτρους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου διαβητικών ασθενών, που δεν συμμετέχουν σε τακτικό οφθαλμολογικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας στη χώρα μας. Επίσης, προτρέπει τους Έλληνες Οφθαλμιάτρους να επισκεφθούν το website της εταιρείας (www.gvrs.gr), ώστε να ενημερωθούν κατάλληλα και να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε καθοριστικά στη δημιουργία δικτύων προστασίας των ασθενών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη».
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, εκφράζει την ικανοποίηση του για την υποστήριξη της ΕΕΥΑ που συμβάλλει ουσιαστικά στο σωστό έλεγχο της νόσου από τους ειδικούς ιατρούς.
Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), συμπληρώνει ότι «η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΕΥΑ, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδος, μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιούνται και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης μέσα από τα φαρμακεία».
Πηγή: health.in.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
διαβήτης
Περισσότερα

Το διαβητικό παπούτσι και η κατάργηση της συμμετοχής των διαβητικών στα αναλώσιμα του διαβήτη στο επίκεντρο της συνάντησης ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), κ.…

ABC του διαβήτη

Η πολύ επιτυχημένη αυτή εισαγωγή στην πρακτική αντιμετώπιση του διαβήτη έχει πλήρως αναθεωρηθεί και εμπλουτιστεί με υψηλής ποιότητας έγχρωμες εικόνες, χρήσιμα διαγράμματα και αλγορίθμους.