Ταχυπαλμίες: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

ταχυπαλμίες

Οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς, ή αλλιώς ταχυπαλμίες, μπορεί να αποτελούν πιθανή ένδειξη για εμφάνιση διαβήτη ή προδιαβήτη.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για διαβήτη, μπορεί να εντοπισθούν με βάση τον καρδιολογικό έλεγχο.
Ανάλυση στοιχείων 73.000 ατόμων για 4 συνεχόμενα χρόνια, διαπίστωσε ότι όσοι συστηματικά εμφάνιζαν ταχυπαλμία είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη, για προδιαβήτη, καθώς και για μετατροπή του προδιαβήτη σε κανονικό διαβήτη.
Όπως διαπίστωσαν, κάθε δέκα πρόσθετοι παλμοί σχετίζονταν κατά μέσο όρο με 23% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Οι ερευνητές στη συνέχεια μελέτησαν τα στοιχεία επτά δημοσιευμένων μελετών πάνω στο ίδιο ζήτημα και κατέληξαν ότι οι άνθρωποι με γρήγορο καρδιακό ρυθμό έχουν 59% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, σε σχέση με όσους έχουν αργό καρδιακό ρυθμό.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, ο ταχύτερος καρδιακός ρυθμός θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντικά ένα νέο προκλινικό δείκτη ή ένα παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη.
Ένα άτομο βρίσκεται στο στάδιο του προδιαβήτη όταν τα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα του είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, αλλά όχι τόσο υψηλά, ώστε να θεωρηθούν κανονικός διαβήτης.
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα