Αποφύγετε την υπογλυκαιμία με 5 τρόπους

υπογλυκαιμία

Η υπογλυκαιμία συμβαίνει όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι χαμηλά (χαμηλότερα των 70 mg/dl και ανάλογα τον οργανισμό) ενώ παρατηρείται συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το σάκχαρο επηρεάζεται από την υψηλή θερμοκρασία, καθώς αυξάνεται η ροή του αίματος με αποτέλεσμα να απορροφάται ταχύτερα η ινσουλίνη από τον οργανισμό.
Αν υποφέρουμε συχνά από υπογλυκαιμίες, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί:
1. Φροντίζουμε να καταναλώνουμε μικρά – συχνά και ελαφριά γεύματα στα οποία θα περιλαμβάνονται σνακ.
2. Αυξάνουμε τη συχνότητα των μετρήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως αν πρόκειται να έχουμε πιο έντονη σωματική δραστηριότητα απ’ ότι συνήθως.
3. Καλό είναι να έχουμε ενημερώσει την παρέα μας ώστε να γνωρίζει πώς να αντιδράσει στην πιθανότητα υπογλυκαιμίας.
4. Αν κάποιος λαμβάνει ινσουλίνη και κατόπιν συμβουλής του γιατρού μας, αναπροσαρμόζουμε την δοσολογία της φαρμακευτικής μας αγωγής και σε καμία περίπτωση δεν την σταματάμε.
6. Πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο αλκοόλ καθώς έχει υπογλυκαιμική αντίδραση και ποτέ όταν είμαστε νηστικοί.
Πηγή: http://www.altsantiri.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Gluten-free-diet-1200
Περισσότερα

Κοιλιοκάκη ή δυσανεξία γλουτένης

Η κοιλιοκάκη, είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου προερχόμενη από μια σύνθετη ανοσολογική απάντηση που προκαλείται από τη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι και σε άλλα δημητριακά. Εμφανίζει μία σειρά εξουθενωτικών συμπτωμάτων, αλλά με την κατάλληλη δίαιτα, ελεύθερη γλουτένης, οι πάσχοντες μπορούν να ανακάμψουν πλήρως.

Καταπολεμώντας τον εκφοβισμό: Πώς ένα άτομο με διαβήτη αγωνίστηκε για να μπορεί να μετρά το σάκχαρό της στη δουλειά
Περισσότερα

Καταπολεμώντας τον εκφοβισμό: Πώς μια γυναίκα με διαβήτη αγωνίστηκε για να μπορεί να μετρά το σάκχαρό της στη δουλειά

Δεν είναι σπάνιο οι άνθρωποι με διαβήτη να αντιμετωπίζουν κριτική και αρνητικά σχόλια. Παρ’ ότι ο εκφοβισμός είναι…