Υπολογισμός θερμίδων: Ποιο λάθος κάνετε

Υπολογισμός θερμίδων

Αν θεωρείτε ότι ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά είναι μια περιττή διαδικασία, μάλλον πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα.

Ίσως εκεί βρίσκεται ο λόγος που παίρνετε βάρος χωρίς να το καταλαβαίνετε.
Οι ειδικοί συστήνουν ότι η διατροφή του μέσου ενήλικα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2.000 θερμίδες.
Νέα στοιχεία από την βρετανική οργάνωση «Behavioural Insights Team» ωστόσο, δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν σχεδόν 3.000 θερμίδες την ημέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, υπολογίζεται ότι το 65% των ανδρών και το 58% των γυναικών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Αυτό συμβαίνει επειδή υποτιμούν έως και 50% την ποσότητα του φαγητού που τρώνε επειδή δεν υπολογίζουν τα γεύματα και τα σνακ που τρώνε εκτός σπιτιού.
Εκεί βρίσκεται και η εξήγηση της αύξησης των ποσοστών παχυσαρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο την ίδια ώρα που τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πρόσληψη θερμίδων έχει μειωθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Michael Hallsworth, «πολλοί ξεχνάμε τη σοκολάτα που φάγαμε στο γραφείο, επειδή θεωρούμε ότι οι θερμίδες που περιέχει δεν μετράνε. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας έχουν μειωθεί δραματικά, τότε πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δώσει μια ρεαλιστική εξήγηση για τα ποσοστά παχυσαρκίας που αυξάνονται διαρκώς».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η στρατηγική για τη μείωση της παχυσαρκίας θα πρέπει να επικεντρωθεί στη μείωση κατανάλωσης θερμίδων και θα πρέπει να εξεταστούν νέοι τρόποι που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους στον έλεγχο της ποσότητας της τροφής που καταναλώνουν.
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η κατανάλωση σόγιας αποτρεπτικός παράγοντας εμφάνισης διαβήτη τύπου 2;

Επιδημιολογικά στοιχεία που συνδέουν την κατανάλωση σόγιας ως αποτρεπτικού παράγοντα για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 εμφανίζονται όλο και περισσότερο κυρίως στις Ασιατικές χώρες.