Συνεχίζεται η Καθυστέρηση της Αποζημίωσης Νέων Τεχνολογιών λόγω Αναμονής… Υπουργικής Απόφασης!

Δύο περίπου μήνες μετά τους αγώνες της διαβητικής κοινότητας για την κάλυψη νέων τεχνολογιών από τον ΕΟΠΥΥ, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αποφάνθηκε πως μπορεί να πάρει απόφαση, μόνο αν η ένταξη και η αποζημίωση της νέας αυτής τεχνολογίας οριστεί από Υπουργική Απόφαση που θα ανατεθεί στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης να ορίσει τιμή αποζημίωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τους αγώνες που δόθηκαν από την διαδικτυακή κοινότητα (ανάμεσά τους και το Glykouli), τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, και ενώ ο ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι ο καινούργιος μετρητής σακχάρου θα συμπεριληφθεί στα αναλώσιμα, ενήλικοι και ανήλικοι διαβητικοί ασθενείς συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.
Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την ενημέρωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ:
Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, με θέμα: «Τα προβλήματα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που άπτονται του Υπουργείου Υγείας», ενόψει και του προγραμματισμένου ραντεβού με τον Υπουργό που πραγματοποιήθηκε στις 27.4.2017 στο Υπουργείο Υγείας. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και άπτονται του Υπουργείου Υγείας, όπως είναι οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας με σακχαρώδη διαβήτη, η στελέχωση των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων και η οργάνωση των Ιατρείων Διαβητικού Ποδιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, η συμμετοχή των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στην ινσουλίνη, όπως επίσης και η συμμετοχή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαβάστε ολόκλητη την επιστολή εδώ.
Τις προτάσεις της για το Σχέδιο Νόμου «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας η ΕΣΑμεΑ στο πλαίσιο της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης (εδώ), οι οποίες υποβλήθηκαν και ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Πιστοποίηση ΚΕΠΑ: τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και δευτερεύουσες μη αναστρέψιμες παθήσεις
Περισσότερα

Πιστοποίηση ΚΕΠΑ: τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και δευτερεύουσες μη αναστρέψιμες παθήσεις

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι οι πολίτες με ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις…