Διαβήτης και Σεξ: Βασικά Tips για τη σεξουαλική ζωή των διαβητικών

σεξ

Το σεξ και η απόλαυση μας απασχολούν όλους. «Ιατρικές παθήσεις, σαν τον διαβήτη, μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία στη σεξουαλική ζωή σας», λέει ο Lauren Streicher, MD, κλινικός καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Feinberg School of Medicine του Πανεπιστημίου Northwestern, και συγγραφέας του Slip Sliding Away: A Gynecologist’s Guide to Turning Back the Clock on Your Sex Life.
“Ως διαβητικός/ή, έχετε ίσως να αντιμετωπίσετε πολλαπλά εμπόδια για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής, που άλλοι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν.”

Αν τον τελευταίο καιρό στο σεξ αισθάνεσθε λίγο (ή πολύ) λιγότερη ένταση, ίσως φταίει ο διαβήτης.

σεξ
Οι διαβητικοί συχνά έχουν μειωμένη ροή αίματος στον κόλπο λόγω αλλαγών των αιμοφόρων αγγείων, η οποία οδηγεί σε λιγότερη διέγερση και αίσθηση», λέει ο Streicher. «Οι μελέτες δείχνουν ότι οι διαβητικοί δεν έρχονται τόσο εύκολα σε οργασμό όσο οι άλλοι, κάτι που οφείλεται σε αγγειακές αλλαγές και νευρική βλάβη.”
Οι σεξουαλικές παρενέργειες του διαβήτη είναι πραγματικές, επομένως μπορείτε να έχετε ένα γιατρό που δεν είναι ειδικός σε αυτόν τον τομέα », συμβουλεύει ο Streicher.
Μπορείτε όμως πάντα να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ικανοποίηση!
Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Δώστε προσοχή στο ρΗ.

Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να ρίξουν την ισορροπία του pH του κόλπου σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για  χρόνιες κολπικές μολύνσεις.
“Όταν το pH ανεβαίνει, οι υγιείς γαλακτοβάκιλλοι στον κόλπο σας δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν, κι έτσι αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, σαν τη βακτηριακή κολπίτιδα», λέει ο Streicher.
Ένας τρόπος για να κρατήσετε τα βακτήρια σας σε ισορροπία είναι με ένα κολπικό τζελ OTC δύο φορές την εβδομάδα. [Δοκιμάστε το RepHresh (http://www.rephresh.com/), μία κρέμα εγκεκριμένη από την FDA που βοηθά στην αποκατάσταση του κανονικού pH στον κόλπο και λειτουργεί και ως ενυδατική κρέμα για μεγαλύτερη άνεση κατά το σεξ.]

Φάτε για να σας έρθει η διάθεση.

Οι αφροδισιακές τροφές σύμφωνα με την επιστήμη είναι οι τροφές που μπορεί να έχουν θετική επίδραση στη σεξουαλική ορμή σας.
Το ορυκτό του ψευδαργύρου μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο, βοηθώντας την παραγωγή τεστοστερόνης. Τα στρείδια περιέχουν τον περισσότερο ψευδάργυρο από όλα τα τρόφιμα. Άλλες καλές πηγές ψευδαργύρου είναι το κόκκινο κρέας (το οποίο είναι υγιές με μέτρο, ειδικά αν το συνοδεύσετε με χόρτα), τα καβούρια, και οι κάσιοι.
sex

Έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας.

Σύμφωνα με τον Streicher, η διατήρηση του σακχάρου του αίματος στο φυσιολογικό εύρος τιμών βοηθά στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων, την πρόληψη της βλάβης των νεύρων, και καθιστά ευκολότερο για τον κόλπο σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.
Με την κατανάλωση υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι πρωτεΐνες, τα φρούτα και τα λαχανικά, βοηθάτε να μην ανεβαίνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας.
Είναι επίσης απαραίτητη η προσοχή στις θερμίδες. “Λαμβάνοντας λιγότερα τρόφιμα βάζουμε σε λιγότερο κόπο τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, κι έτσι είναι πιο αποτελεσματικά -επιπλέον εξαλείφεται το επιπλέον λίπος στο πάγκρεας που αναστέλλει την παραγωγή ινσουλίνης,” λέει ο David Kendall, επιστημονικός επικεφαλής και ιατρικός σύμβουλος της American Diabetes Association.

Άσκηση.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην αναστροφή των συμπτωμάτων του διαβήτη, και λειτουργεί θαυματουργά στη σεξουαλική ζωή σας ενισχύοντας την καρδιά σας, βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή, και την αύξηση της ροής του αίματος.
Ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως η γιόγκα, μπορούν να αυξήσουν την κυκλοφορία, ακόμη και να αφυπνίσουν περιοχές που έχουν υποστεί κάποια νευρική βλάβη, όπως τα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό -χωρίς ζάχαρη.

Το λιπαντικό θα πρέπει να αποτελεί μέρος της σεξουαλικής αρμονίας του καθενός, αλλά ως διαβητικοί είναι σημαντικό να προσέξουμε τι λιπαντικά θα επιλέξουμε.
“Κάποια λιπαντικά περιέχουν μορφές ζάχαρης, σαν τη γλυκερίνη και την προπυλενογλυκόλη -θα αποτινάξουν το κολπικό pH σας και ενδεχομένως να προκαλέσουν μολύνσεις ζύμης,” λέει ο Streicher. “Το τελευταίο πράγμα που θέλετε, αν έχετε ήδη υψηλότερα επίπεδα του σακχάρου στο κόλπο σας, είναι να προσθέσετε σ’ αυτόν περισσότερη ζάχαρη.”

Μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας.

σεξ
Εάν είστε από τους ανθρώπους με διαβήτη, και έχετε ενημερωθεί από το γιατρό σας ότι πρέπει να χάσετε βάρος, ίσως έχετε νιώσει άσχημα για το σώμα σας.
Όχι ότι θα πρέπει να είστε διαβητικοί για να έχετε αυτές τις ανησυχίες. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση ανέφεραν πως νιώθουν άβολα με το σώμα τους κατά τη διάρκεια του σεξ και αυτό είναι κάτι που τους αποσπά την προσοχή.
Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, φροντίστε το σώμα σας, και μάθετε να το αγγίζετε, ώστε να εξοικειωθείτε μαζί του και να το αγαπήσετε.

Κοιμηθείτε.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους διαβητικούς.
Ο ύπνος έχει βρεθεί ότι παίζει ρόλο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική του να κοιμάται κάποιος λιγότερο από 6 ώρες το βράδυ έδωσε στους ανθρώπους τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μην κάνετε σεξ.

Εάν ένα βράδυ δεν αισθάνεστε την επιθυμία για σεξ, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διατηρηθεί ο δεσμός με το/τη σύντροφό σας.
“Θα μπορούσατε να γίνετε ερωτικοί και σεξουαλικοί χωρίς να κάνετε σεξ” λέει ο Justin R. Garcia, MS, PhD, ένας εξελικτικός βιολόγος στο Ινστιτούτο Kinsey για την Έρευνα στο Σεξ, στο Φύλο και στην αναπαραγωγή στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.
Δοκιμάστε να κάνετε κάτι που σας φέρνει ερωτικά κοντά χωρίς να κάνετε σεξ: όπως τα χάδια κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, η ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας, ή το να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλο. Και θα το απολαύσετε, και ο δεσμός σας θα ενισχυθεί.

Καλές δοκιμές!

σεξ
Πηγή: http://www.prevention.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ο διαβήτης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε νεαρούς ενήλικες
Περισσότερα

Ο διαβήτης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε νεαρούς ενήλικες

Ο διαβήτης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε νεαρούς ενήλικες, σύμφωνα…