5 διατροφικές συμβουλές που πρέπει να… απορρίψετε!

Είναι όλες οι λευκές τροφές κακές; Τι ισχύει για τα προϊόντα «χωρίς ζάχαρη»; Το www.diabeticlivingonline.com μας λέει πως μερικές από τις πιο συνηθισμένες διατροφικές συμβουλές ίσως είναι κάπως παραπλανητικές. Ας τις δούμε αναλυτικά.

1. Αποφύγετε όλα τα πρόσθετα λίπη

Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να διατηρήσετε μικρές ποσότητες λίπους σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Έχουν ωραία γεύση και βοηθάνε στο σώμα να απορροφήσει κάποιες λιποδιαλυτές βιταμίνες. Για παράδειγμα, αν φάτε μια σαλάτα χωρίς ντρέσσινγκ δεν θα απορροφήσετε αρκετά από τα καροτενοειδή που βρίσκονται στα λαχανικά.

2. Φάτε όλες τις τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες
Αρκετοί ίσως καταναλώνετε λιγότερες ίνες από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Οι τροφές πλούσιες σε ίνες είναι γεμάτες βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολλά συστατικά που καταπολεμούν τις παθήσεις. Οι ίνες όμως πάνε πακέτο με τους υδατάνθρακες στα φρούτα, στα λαχανικά και προϊόντα ολική άλεσης. Είναι απαραίτητη η κατανάλωσή τους, αλλά όχι η υπερκατανάλωση, διαφορετικά μπορούν να ανεβάσουν το σάκχαρο. Η υπερκατανάλωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φούσκωμα και διάρροια.
fiber
3. Αποχαιρετίστε πάσης φύσεως junk food
Αν είστε λάτρεις του junk food, συχνά ο αποκλεισμός των απαγορευμένων τροφών, όπως τα γλυκά και τα τσιπς ίσως φαίνεται η μόνη λύση. Παρόλα αυτά δημιουργείται ένα πρόβλημα: όταν ονομάσετε μια ομάδα τροφών «απαγορευμένη», αρχίζει να σας ελκύει ακόμα περισσότερο. Η δύναμη της θέλησης συνήθως κρατάει λίγο. Βρείτε τη σωστή ισορροπία χωρίς να απαγορεύετε τα πάντα στον εαυτό σας και για πάντα.
junk
4. Είναι «χωρίς ζάχαρη» – άρα μπορώ να το φάω!
Στα προιόντα χωρίς ζάχαρη, ρίξτε μια προσεκτικότερη ματιά στην ετικέτα. Τα προιόντα «χωρίς ζάχαρη» δεν είναι πάντα «χωρίς υδατάνθρακες», «χωρίς λίπη» και «χωρίς θερμίδες». Αντιμετωπίστε τις τροφές αυτές συνολικότερα και μην στέκεστε μόνο στο γεγονός ότι δεν έχουν ζάχαρη.
sugar-free
5. Αποφύγετε όλες τις λευκές τροφές
Κάτι που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι πως το μέγεθος της μερίδας επηρεάζει περισσότερο το σάκχαρο απ’ ότι το είδος ψωμιού ή ρυζιού. Αυτή η εσφαλμένη αντίληψη οδηγεί πολλούς ανθρώπους να φοβούνται να καταναλώσουν ανεπεξέργαστα ή ελάχιστα επεξεργασμένα λευκά προϊόντα όπως οι πατάτες, το κουνουπίδι, τα ραπανάκια, το cottage cheese ή το γάλα χωρίς λιπαρά.
white
Σαν γενικός κανόνας, ισχύει πως στη διατροφή δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο και όλες οι επιλογές συνοδεύονται από τα υπέρ και τα κατά τους. Το κλειδί είναι να βρείτε την ισορροπία και να καταφέρετε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, χωρίς να κάνετε υπερβολές και χωρίς να στερείστε τα πράγματα που σας αρέσουν.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Αφορά και όσους πάσχουν από Διαβήτη ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για Covid-19;
Περισσότερα

Αφορά και όσους πάσχουν από Διαβήτη ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για Covid-19;

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5 κατά της Covid-19 για τις ηλικίες 12 ετών και…