Αναλώσιμα Διαβήτη: Ποσότητες και Ποσοστά Συμμετοχής

Οδηγίες ΕΟΠΥΥ – Αναλώσιμα Διαβήτη

Ποσότητες που δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τον τύπο του σακχ. διαβήτη (σ. 6/32, 19672 και έγγραφο 22473/ 1-7-2013 του ΕΟΠΥΥ):

Για τους πάσχοντες από ΣΔ που αντιμετωπίζονται μόνο με διαιτητική αγωγή, χορηγούνται ως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα / τρίμηνο και ως 100 σκαριφιστήρες το έτος – ποσοστό συμμετοχής 25% για τις ταινίες, 25% για τους σκαριφιστήρες.
Για τους πάσχοντες από ΣΔ που αντιμετωπίζονται με αντιδιαβητικά δισκία, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης / δίμηνο και ως 200 σκαριφιστήρες το έτος – ποσοστό συμμετοχής 0% για τις ταινίες, 25% για τους σκαριφιστήρες.
Για τους ινσουλινοθεραπευόμενους ασθενείς με ΣΔ τύπου 2, χορηγούνται ως 100 ταινίες μέτρησης / μήνα, ως 50 σκαριφιστήρες / μήνα, 50 βελόνες ινσουλίνης / μήνα και ως 30 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος – ποσοστό συμμετοχής 0% για τις ταινίες, 25% για τους σκαριφιστήρες και τις ταινίες κετονών και 0% για τις βελόνες.
Για τους ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς με ΣΔ τύπου 1 χορηγούνται ως 200 ταινίες μέτρησης / μήνα, ως 150 σκαριφιστήρες / μήνα, ως 100 βελόνες / μήνα και ως 50 ταινίες μέτρησης κετονών στο αίμα ανά έτος – ποσοστό συμμετοχής για όλα 0%.
Για τους πάσχοντες από ΣΔ που κάνουν χρήση Αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, χορηγούνται ως 200 ταινίες μέτρησης σακχάρου / μήνα και ως 200 σκαριφιστήρες το μήνα και 100 βελόνες για χορήγηση ινσουλίνης με πένα / εξάμηνο (σε περίπτωση εμπλοκής αντλίας ή πρόσθετης δόσης).
(η αντλία χορήγησης ινσουλίνης χορηγείται με κάλυψη της δαπάνης 100% μετά από έγκριση του ΑΥΣ) – ποσοστό συμμετοχής για όλα 0%.
Σε διαβήτη κύησης, χορηγούνται ως 150 ταινίες μέτρησης σακχάρου / μήνα, 150 σκαριφιστήρες και ως 150 βελόνες / μήνα – ποσοστό συμμετοχής για όλα 25% εκτός από τις βελόνες με 0%.
Σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον ποσότητες από τις ανωτέρω ορισθείσες, θα πρέπει να προσκομίζεται απαραίτητα αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη για την πρόσθετη αιτούμενη ποσότητα.

Διαβητικά Υποδήματα (σ. 16/32, 19682)

Στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη χορηγούνται τα κατωτέρω είδη:
α/α ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΔΟΤΕΟ ΠΟΣΟ € ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • Θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη με ένθετα πέλματα, ανά ζεύγος. 115,20 Κάθε δύο χρόνια (δύο ζεύγη τη φορά)
  • Πέλμα εξατομικευμένο, ανά τεμάχιο. 34,00 Κάθε χρόνο
  • Θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη – Εξατομικευμένα κατόπιν γύψινου Προπλάσματος, ανά ζεύγος 330,00 Κάθε δύο χρόνια
  • Μπότα αποφόρτισης (aircast) ανά τεμάχιο 69,00 Δεν αντικαθίστανται
  • Υπόδημα αποφόρτισης (half shoes) ανά τεμάχιο 38,00 Δεν αντικαθίστανται
  • Εξατομικευμένος νάρθηκας (cast) ανά τεμάχιο 261,00 Δεν αντικαθίστανται
  • Προθέσεις δακτύλων επί ειδικών ενδείξεων.

Πηγή: http://www.spikar.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ - Γιατί να το προτιμήσω
Περισσότερα

Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ – Γιατί να το προτιμήσω

Τέλος οι μετρήσεις! Ποιο είναι το νέο CGM σύστημα μέτρησης σακχάρου που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και υπόσχεται…
ΕΟΠΥΥ: Άμεση έρευνα για υπηρεσίες με εξ' αποστάσεως συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων
Περισσότερα

Αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης

Επιστολή με θέμα: «Αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης» απέστειλε στη Διοικήτρια…