5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια κατάσταση που παρατηρείται σε διάφορες παθήσεις, από το μεταβολικό σύνδρομο και τον διαβήτη, μέχρι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Σημαίνει πως η ινσουλίνη που παράγει το σώμα δεν είναι επαρκώς αποτελεσματική για να αντιμετωπίσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκονται μερικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη και να βελτιώσετε την λειτουργία της. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Ο κουρκουμάς βοηθάει στην ενεργοποίηση του οργανισμού

kourkoumas
Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι η κουρκουμίνη, ένα συστατικό που βρίσκεται στον κουρκουμά, βοηθάει στην ενεργοποίηση του οργανισμού για την εξισορρόπηση της γλυκόζης. Μερικές έρευνες μάλιστα, έχουν αναφέρει πως ο κουρκουμάς ενδέχεται να είναι το ίδιο αποτελεσματικός με την μετφορμίνη, το φάρμακο κατά του διαβήτη τύπου 2. Βάλτε, λοιπόν, τον κουρκουμά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση της γλυκόζης νηστείας

ginger
Έχουν γίνει έρευνες σε ελεγχόμενο πληθυσμό, όπου δόθηκε τζίντζερ και placebo. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το τζίντζερ μπορεί να μειώσει την γλυκόζη νηστείας σε ποσοστό 10.5%.

Τα μούρα μειώνουν την άνοδο της μεταγευματικής ινσουλίνης

moura
Η αποφυγή των υδατανθράκων είναι γενικά καλή ιδέα για όσους έχουν θέματα που σχετίζονται με την ινσουλίνη, αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι. Αν λοιπόν συμβεί να καταναλώσετε υδατάνθρακες όπως πχ ψωμί, φάτε και λίγα μούρα μαζί, καθώς έχουν την ιδιότητα να μετριάζουν την άνοδο της μεταγευματικής ινσουλίνης.

Η σπιρουλίνα μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη περισσότερο από 200%

spiroulina
Η έρευνα έγινε σε ασθενείς με HIV που είχαν προβλήματα με την ινσουλίνη λόγω του ιού και οι ερευνητές συνέκριναν την σόγια και την σπιρουλίνα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η σπιρουλίνα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όσον αφορά στην αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού στην ινσουλίνη – για την ακρίβεια η ευαισθησία αυξήθηκε κατά 225%!

Λιγότερο από μισό κουταλάκι κανέλα τη μέρα, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης

kanela
Το παραπάνω έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2. Μισό κουταλάκι κανέλα βοηθάει στο να μειωθεί ο ρυθμός που το στομάχι αδειάζει κι έτσι καθυστερεί και η άνοδος του σακχάρου. Η κανέλα είναι επίσης ιδιαίτερα νόστιμη – μην παραλείψετε να την εντάξετε στη διατροφή σας.
GlykouliGr

Total
7
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η διαλειμματική διατροφή/νηστεία δεν προσφέρει επιπλέον οφέλη για την απώλεια βάρους

Δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος για την απώλεια βάρους από τον περιορισμό των χρόνων κατανάλωσης μεταξύ των ενηλίκων που…