Ανοιχτή Πρόσκληση Breaking News – Athens: Στηρίξτε την ορατότητα των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα

Το Glykouli.Gr είναι ο μεγαλύτερος διαδικτυακός,  ενημερωτικός ιστότοπος στην Ελλάδα που εκπροσωπεί την κοινότητα για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Στις βασικές μας προτεραιότητες είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον διαβήτη και τις επιπλοκές του, και η προώθηση της ορατότητας και της αλληλεγγύης των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα.

Γι αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα και που μέσα από αυτή μπορούμε να στηρίξουμε τη διαβητική κοινότητα και να προωθήσουμε την ορατότητά της. Οι άνθρωποι με διαβήτη αποτελούν μια μεγάλη κοινωνική ομάδα και μέσα από στιγμές της καθημερινότητας των ανθρώπων αυτών, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να τους γνωρίσουν και καταλάβουν πως είναι να ζει κάποιος με διαβήτη στην Ελλάδα του 2017.
Με αφορμή, λοιπόν, την έκθεση «BREAKING NEWS – ATHENS», που διοργανώνεται από τον NEON σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Michael Landy και στηρίζεται στη συμμετοχή του κοινού, το GlykouliGr αποφάσισε να παροτρύνει τους αναγνώστες του να συμμετέχουν, στέλνοντας τις ιδέες τους ώστε να στηρίξουν την προώθηση της ορατότητας των ανθρώπων με διαβήτη. Μπορείτε να στείλετε τις φωτογραφίες σας , τις εικόνες, τα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά σας ή οτιδήποτε άλλο σας εκφράζει ως ανθρώπους με διαβήτη στη χώρα μας.

Λίγα λόγια για την έκθεση

O ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Michael Landy, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην πρώτη έκθεσή του στην Ελλάδα με τίτλο BREAKING NEWS – ATHENS. Το εγχείρημα εκκινεί στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της Διπλαρείου Σχολής, και εξελίσσεται για τέσσερις μήνες με τη συμμετοχή του κοινού.
Ο χώρος στον τρίτο όροφο της Διπλαρείου Σχολής ξεκινά κενός και ο ΝΕΟΝ σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά στην παραγωγή του έργου του Michael Landy, στέλνοντας εικόνες που αποτυπώνουν τη δική σας καθημερινότητα: εικόνες, εμπειρίες και στιγμιότυπα που τη χαρακτηρίζουν.
Εικόνες τοπίου της σύγχρονης Αθήνας, εικόνες που αποτυπώνουν την κοινωνική και πολιτική συνθήκη, εικόνες πρωτοσέλιδα ειδήσεων, εικόνες γεγονότα της καθημερινής ζωής, εικόνες κείμενα, σύμβολα και λογότυπα, αφορισμοί και συνθήματα στους δρόμους, κωδικοποιούνται και μεταφράζονται στην αφαιρετική οπτική γλώσσα που έχει αναπτύξει ο καλλιτέχνης στο πρόσφατο έργο του. Εικόνες αποτυπωμένες με τα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης διεκδικούν να στήσουν το χάρτη ενός κοινού και συχνά αθέατου καθημερινού περιβάλλοντος.
O χώρος της έκθεσης ανοίγει στο κοινό την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα