Η Άννα-Μαρία ζεί, μαθαίνει και ονειρεύεται…

Η Άννα-Μαρία ζεί, μαθαίνει και ονειρεύεται… Ένα παραμύθι για τον νεανικό διαβήτη

Δήμητρα Σιούσιουρα

Ο νεανικός διαβήτης είναι η κατ’ εξοχήν νόσος που επιβάλλει στα παιδιά πρόωρη ενηλικίωση, καλώντας τα να αναλάβουν από πολύ νωρίς την ευθύνη του εαυτού τους προκειμένου να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα που η νόσος επιβάλλει.

Τόσο τα πολύπλοκα συναισθήματα που κατακλύζουν τα παιδιά όταν μαθαίνουν ότι πάσχουν από τη νόσο, όσο και η αρνητική συμπεριφορά που αναπτύσσουν αντιδρώντας στην πειθαρχία που τους ζητείται, δημιουργούν ένα σύνολο καταστάσεων που καθιστούν δύσκολη τη διαχείριση της νόσου από το παιδί και το περιβάλλον του.
Το βιβλίο παρουσιάζει με τη μορφή παραμυθιού την καθημερινότητα του παιδιού με νεανικό διαβήτη, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που συχνά γεννιούνται μέσα του, και τονίζει με τρόπο ευχάριστο και οικείο την ελευθερία που μπορεί να κατακτήσει, εάν γνωρίσει και αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη νόσο του. Γονείς και παιδιά μπορούν από κοινού να συζητήσουν πάνω στην πραγματικότητα του νεανικού διαβήτη με αφορμή αυτή την ιστορία, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την αναγνώριση από το παιδί της ικανότητάς του για αυτο-διαχείριση της νόσου.
40 σελίδες 21×28
Μαλακό εξώφυλλο 2014
Έγχρωμη εικονογράφηση
ΙSBN: 978-960-452-195-1
Τιμή (με Φ.Π.Α.): 18,00 ΕΥΡΩ

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα