Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

1_3
1_3

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για νηστεία.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος Χρόνος: 40′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες
  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 4 καρδιές αγκινάρας (από βαζάκι ή φρέσκες αν είναι εποχή τους)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
2. Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.
3. Όταν σοταριστούν και πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.
4. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Πηγή: gourmed.gr

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα