Ψωμί χωρίς γλουτένη

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Χρήσιμες Πληροφορίες
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • περίπου 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 40 γραμ. φρέσκια μαγιά (χωρις γλουτενη)
  • ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Διαλύετε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι νερό και την αφήνετε 5 με 10 λεπτά περίπου.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και συνεχίζετε με το ξύδι, το λάδι και το υπόλοιπο νερό.
  • Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, βελούδινη και να μη κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα ή με μεμβράνη και την αφήνετε 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
  • Μετά από 45 λεπτά αλευρώνετε τα χέρια σας, ξαναζυμώνετε και πλάθετε στο σχήμα που θέλετε.
  • Αλείφετε την επιφάνεια με ηλιέλαιο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170ο C και ψήνετε το ψωμί.
  • Ένα κανονικό καρβέλι θέλει 50 λεπτά περίπου ενώ τα μικρότερα από 15 έως 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
  • Όταν ψηθεί, το τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει.

“Οι συνταγες είναι απο τη Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν.Αθηνών με Ειδίκευση στην τροφική αλλεργία-δυσανεξία Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου.”
Πηγή: glouteni.blogspot.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ρυζόγαλο
Περισσότερα

Ρυζόγαλο

Δεν χρειάζονται συστάσεις! Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο ORAC εκδοχή του! Χρήσιμες πληροφορίες Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία…