Έχετε Διαβήτη; 10 Tips για να Είστε Πάντα σε Κατάσταση Ετοιμότητας

tips

Ο διαβήτης αρκετές φορές μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτος και να φέρνει τον άνθρωπο που νοσεί αντιμέτωπο με προκλήσεις που δεν έχει προβλέψει. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις «εκπλήξεις» της νόσου και να την έχετε πάντα (σχεδόν) υπό έλεγχο.

1. Έχετε μαζί σας πάντα ταμπλέτες γλυκόζης. Θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι απλώς και μόνο που ξέρετε ότι τις έχετε μαζί σας.
2. Βάλτε ταμπλέτες γλυκόζης στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και αφήστε τις εκεί. Είναι ένα σημείο που δεν χρειάζεται συχνό ανεφοδιασμό και θα είστε ήσυχοι ότι μπορείτε να οδηγείτε χωρίς άγχος.
3. Όταν ταξιδεύετε ή πάτε σε ένα πάρτι ή event, περιοριστείτε σε απλά πράγματα. Περιορίστε τις διατροφικές σας επιλογές σε αυτές που έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν. Αποφύγετε αλκοολούχα ποτά και επιδιώξτε χαμηλούς υδατάνθρακες.
4. Έχετε έξτρα βελόνες και ταινίες μαζί σας. Δεν ξέρετε ποτέ ποια θα είναι η στιγμή που θα τις χρειαστείτε.
5. Να είστε ήρεμοι. Ο διαβήτης έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο σκέψης σας. Όταν είστε πιεσμένοι είναι δύσκολο να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας. Αν νιώθετε στρεσαρισμένοι ηρεμήστε και αποφασίστε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να πάρει αποφάσεις σχετικά με τη φαρμακευτική σας αγωγή, τα επίπεδα σακχάρου και τη διατροφή σας.
6. Ελέγχετε το σάκχαρο. Αν ανησυχείτε για το σάκχαρο όταν οδηγείτε, πάτε σινεμά ή κάνετε πεζοπορία, να το ελέγχετε πάντα πριν οποιαδήποτε δραστηριότητα για να μπορείτε να προβλέψετε ποιες θα είναι οι ανάγες σας.
7. Πάρτε την ευθύνη των συναισθημάτων σας. Θα σας βοηθήσει να είστε πάντα έτοιμοι, όπου και να πηγαίνετε. Είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για το τι νιώθετε και οι γνώμες των άλλων δεν χρειάζεται να σας επηρεάζουν.
8. Ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε. Μπορεί να μην σας αρέσει να το κάνετε, αν όμως το κάνετε εγκαίρως θα προστατεύσετε τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι γενικά χαίρονται να προσφέρουν τη βοήθειά τους και μπορείτε να προσφέρετε κι εσείς τη δική σας όταν δοθεί η ευκαιρία.
9. Δημιουργήστε μια γωνιά στο σπίτι σας για τον διαβήτη. Βρείτε ένα μέρος όπου θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε μαζί με ταμπλέτες ινσουλίνης. Θα είναι εύκολο να γνωρίζετε αν κάτι λείπει και θα ξέρετε πάντα που να πάτε αν κάτι συμβεί.
10. Βελτιώστε το πρωινό σάκχαρο. Θα το καταφέρετε αν πάντα το ελέγχετε το προηγούμενο βράδυ και το διαχειρίζεστε κατάλληλα. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι η επόμενη μέρα σας θα ξεκινήσει καλά!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Παιδική Παχυσαρκία
Περισσότερα

Τέσσερις διατροφικοί μύθοι για παιδιά καταρρίπτονται

Yπάρχουν μύθοι που συνδέονται με τη διατροφή και τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, οι οποίοι είναι τόσο διαδεδομένοι, ώστε η εγκυρότητά τους θεωρείται αυτονόητη από πολλούς γονείς.