Πρόεδρος ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Σύντομα θα Γίνει Ανοιχτό Κάλεσμα σε Όλα τα Μέλη της Διαβητικής Κοινότητας»

ανοιχτό κάλεσμα

Με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2017 συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Parthenon Hotel.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν οι κύριοι Ζαδάλλα Μούσλεχ, Γεώργιος Δημητριάδης, Χρήστος Ζούπας, Ανδρέας Μελιδώνης, η κυρία Αθανασία Καρούνου και ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κος Χρήστος Δαραμήλας.
Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος κος Δαραμήλας μίλησε για τις διεκδικήσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, για το νέο της λογότυπο, για την Διαδικτυακή εκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και για το «Διαβητικό» χωριό 2017. Ένας θέμα στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη βάση, ήταν η καταμέτρηση των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα και η προσπάθεια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ να καταλήξει σε έναν αριθμό, μέσω των καταμετρήσεων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Δυστυχώς, η προσπάθεια αυτή δεν ήταν δυνατόν να καταλήξει σε έναν αριθμό με ασφάλεια, λόγω αδυναμιών του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης. Ο κος Δαραμήλας ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη καμπάνιας που θα προωθήσει την ορατότητα των ανθρώπων με διαβήτη και θα υποστηρίξει την άποψη ότι ο διαβήτης δεν είναι ταμπού.
ανοιχτό κάλεσμα
Το GlykouliGr παρευρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση. Μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία του Προέδρου, αναμέναμε να δοθεί ο λόγος στους ασθενείς, ωστόσο οι παρεμβάσεις τους ήταν περιορισμένες.
Ο κος Δαραμήλας ρωτήθηκε για τις καινούργιες τεχνολογίες και για την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο λάβαμε την απογοητευτική απάντηση ότι «τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που κοντεύουμε να χάσουμε τα κεκτημένα και δεν μπορούμε να ελπίζουμε την παρούσα στιγμή».
Αξιοσημείωτη ήταν η αντίδραση των ακροατών – ασθενών στην ομιλία του κου Ζούπα, Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου και Κλινικής «Υγεία» και Υπεύθυνο του Διαβητολογικού Κέντρου Αθηνών. Αφορμή για τις ενστάσεις στάθηκε η δήλωσή του κου Ζούπα πως ο διαβήτης είναι «τρόπος ζωής», αλλά και η δήλωση πως οι παροχές δεν ξεχωρίζουν «πλούσιους και φτωχούς», αποτυγχάνοντας έτσι να αναγνωρίσει πως ο διαβήτης στην Ελλάδα είναι μία νόσος δύο ταχυτήτων.
Η κα Καρούνου άρθρωσε ένα λόγο που κατά την άποψή μας ήταν ιδιαίτερα εύστοχος και άφησε την αίσθηση ότι η Ομοσπονδία ανήκει εκεί που πρέπει – δηλαδή στους ανθρώπους με διαβήτη.
Κλείνοντας, θέλουμε να αναφέρουμε πως βρήκαμε θετικό το γεγονός που ανέφερε ο κος Δαραμήλας ότι πλέον μπορούν να καλεστούν οι σχολικοί νοσηλευτές σε σχολεία, για τα παιδιά που νοσούν με διαβήτη, και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να χρειάζεται οι γονείς να κάνουν αιτήσεις στην αρχή του σχολικού έτους.
Μετά από παρέμβαση που έκανε το GlykouliGr, ο κος Δαραμήλας υποσχέθηκε πως θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλη τη διαβητική κοινότητα, για να δούμε κατά προτεραιότητα ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα και πως μπορεί να ενισχυθεί η ίδια η κοινότητα.
Αναμένουμε άμεσα το κάλεσμα αυτό και ελπίζουμε σύντομα να επιλυθούν  τα σοβαρά θέματα που στερούν την ποιότητα ζωής στους ανθρώπους με διαβήτη στην Ελλάδα.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΑΜΕΑ για επικείμενες περικοπές σε ανθρώπους που λαμβάνουν ταυτόχρονα σύνταξη αναπηρίας και χηρείας
Περισσότερα

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΑΜΕΑ για περικοπές σε ανθρώπους που λαμβάνουν ταυτόχρονα σύνταξη αναπηρίας και χηρείας

Η Ε.Σ.Α.μεΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για περικοπές σε ανθρώπους που λαμβάνουν…