Διαβήτης τύπου 1: Ορισμένοι ασθενείς εξακολουθούν να παράγουν ινσουλίνη

διαβήτης τύπου 1

Ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εικασίες ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 χάνουν την ικανότητα παραγωγής ινσουλίνης με τον καιρό.

Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 παράγουν κάποια ποσότητα ινσουλίνης, περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη διάγνωση.
Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εικασίες ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 χάνουν την ικανότητα παραγωγής ινσουλίνης με τον καιρό.
Ερευνητές του Uppsala University, με επικεφαλής τον Daniel Espes, έφτασαν στο συμπέρασμα μετά τη μελέτη περισσότερων των 100 ασθενών με διαβήτη τύπου 1.
Ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που ακόμα παρήγαγαν ινσουλίνη, παρόλο που από καιρό είχαν διαβήτη τύπου 1, είχαν υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης ιντερλευκίνη- 35.
Η πρωτεΐνη φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που μόλις διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 1 και όσοι είχαν τη νόσο για κάποιο διάστημα είχαν χαμηλότερα μέσα επίπεδα ιντερλευκίνης- 35 σε σύγκριση με τους υγιείς.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Uppsala άρχισαν νέα έρευνα για να διαπιστώσουν αν μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή ινσουλίνης σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 που παράγουν ακόμα την ορμόνη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care.
Πηγή: www.onmed.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Προδιαβήτης: Τι είναι ακριβώς – Ποια είναι η σωστή διατροφή για να μην εξελιχθεί σε διαβήτη

Ο προδιαβήτης χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη), τα οποία συνήθως οφείλονται στην δυσλειτουργία του…
Exenatide_sequence
Περισσότερα

Ρύθμιση σακχάρου: Μια δόση εξενατίδης την εβδομάδα αρκεί

Με μία ένεση την εβδομάδα θα μπορούν να ρυθμίζουν το σάκχαρό τους οι διαβητικοί χάρη σε ένα νέο φάρμακο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το 2012. 

Υπογλυκαιμία
Περισσότερα

Υπογλυκαιμία: Πώς και γιατί συνδέεται με την Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια

Πώς συνδέονται η Υπογλυκαιμία με την Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια – Η σημασία της διατήρησης σταθερών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.…