Διαβήτης τύπου 1: Ορισμένοι ασθενείς εξακολουθούν να παράγουν ινσουλίνη

διαβήτης τύπου 1

Ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εικασίες ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 χάνουν την ικανότητα παραγωγής ινσουλίνης με τον καιρό.

Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 παράγουν κάποια ποσότητα ινσουλίνης, περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη διάγνωση.
Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εικασίες ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 χάνουν την ικανότητα παραγωγής ινσουλίνης με τον καιρό.
Ερευνητές του Uppsala University, με επικεφαλής τον Daniel Espes, έφτασαν στο συμπέρασμα μετά τη μελέτη περισσότερων των 100 ασθενών με διαβήτη τύπου 1.
Ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που ακόμα παρήγαγαν ινσουλίνη, παρόλο που από καιρό είχαν διαβήτη τύπου 1, είχαν υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης ιντερλευκίνη- 35.
Η πρωτεΐνη φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που μόλις διαγνώστηκαν με διαβήτη τύπου 1 και όσοι είχαν τη νόσο για κάποιο διάστημα είχαν χαμηλότερα μέσα επίπεδα ιντερλευκίνης- 35 σε σύγκριση με τους υγιείς.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Uppsala άρχισαν νέα έρευνα για να διαπιστώσουν αν μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή ινσουλίνης σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 που παράγουν ακόμα την ορμόνη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care.
Πηγή: www.onmed.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Πού πρέπει η ιατρική τεχνολογία να εστιάσει για να καλύψει τις προκλήσεις που βιώνουν οι γυναίκες στην υγεία τους σε σχέση με τον διαβήτη

Στο συνέδριο ATTD 2022 πρωταγωνίστησε η ανάγκη βελτίωσης της τεχνολογίας του διαβήτη για την υγεία των γυναικών