ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε ανασφάλιστους

διαβήτης, αναλώσιμα, φαρμακεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ:

 Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε ανασφάλιστους
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ενημερώνει πως, παρά τις συνεχείς πιέσεις της τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας, όσο και σε επίπεδο ΕΟΠΥΥ, δεν επετεύχθη ακόμη η πλήρης κάλυψη των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που είναι ανασφάλιστα.
Και αυτό γιατί, παρόλο που έχει ενεργοποιηθεί από 12.7.2017 η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (ταινίες μέτρησης γλυκόζης, βελόνες ινσουλίνης, σκαρφιστήρες), η εκτέλεσή τους εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τις Δημόσιες Δομές, όπου, δυστυχώς, πάλι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού τα φαρμακεία των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά διαβήτη.
Οι πιέσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δεν θα σταματήσουν μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
25ου Συνεδρίου της ΔΕΒΕ
Περισσότερα

Τα σύγχρονα δεδομένα για τον διαβήτη στο επίκεντρο του 25ου Συνεδρίου της ΔΕΒΕ

Τα σύγχρονα δεδομένα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη θα συζητηθούν στο 25ο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιείται 10-12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Διαβήτης – Ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους

Σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους «δολοφόνους» εξακολουθεί να αναδεικνύεται στις μέρες μας ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου για περίπου 7.000.000 άτομα ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.