Ακυρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της εβδομάδας 22 με 26 Φεβρουαρίου

Στερεύουν τα αποθέματα αίματος - έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες από το ΕΚΕΑ
Στερεύουν τα αποθέματα αίματος – έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες από το ΕΚΕΑ

Ενημέρωση: Ακυρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία και αναμένεται να μετατεθεί για το Μάρτιο.
Πενθήμερη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, από τη Δευτέρα 22, έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, μεταξύ 9 το πρωί και 7 το απόγευμα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΕΚΕΑ, αυτή τη στιγμή αναβάλλονται ή ματαιώνονται μεταγγίσεις ασθενών λόγω μεγάλης έλλειψης σε αίμα. Τόσο τα μέτρα, όσο και η διασπορά του κορωνοϊού, αφ’ ενός λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλευση των εθελοντών, εφ’ ετέρου προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των αιμοδοτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων.
Έτσι, το ΕΚΕΑ απευθύνει έκκληση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Συντάγματος την επόμενη εβδομάδα, στέλνοτας 1 στο 13033, ή επιλέγοντας το Β1 στο έντυπο μετακίνησης πολιτών.
Με τη σειρά του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ενημερώνει ότι για την ασφάλεια των αιμοδοτών θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με θερμομέτρηση κατά την προσέλευση, χορήγη μάσκας, γαντιών και αντισηπτικού, αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων και αιμοδοσία μετά από ραντεβού. 
Αίμα μπορούν να δώσουν άτομα ηλικίας 18-65 ετών. Οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν φάει ένα ελαφρύ γεύμα πριν προσέλθουν, ενώ θα πρέπει να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες, και σε περίπτωση που έχουν κάνει τατουάζ, να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας.
Οι εθελοντές μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας τα νούμερα 2132146716 και 2132146726 μέχρι την Παρασκευή 19/2, μεταξύ των ωρών 9 το πρωί και 3 το μεσημέρι.
εκεα, έκκληση για αιμοδοσία
Glykouli.gr
 

Total
18
Shares
Σχετικά άρθρα

Ελπίδες για θεραπεία του διαβήτη χωρίς ενέσεις ινσουλίνης

Τον τρόπο με τον οποίο απορροφάται η ινσουλίνη από τα κύτταρα, διαπίστωσαν Αυστραλιανοί επιστήμονες, γεγονός που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την παρασκευή νέων φαρμάκων για τη θεραπεία του διαβήτη που θα χορηγούνται χωρίς ένεση.