Και από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Ρέντη τα αναλώσιμα υλικά του διαβήτη – Ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Ενώ το καλοκαίρι κυλάει αργά – αργά πολύ ζεστό προς το τέλος του και οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν από τον περασμένο Ιούλιο να ταλαιπωρούν τους διαβητικούς ασθενείς – ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μία κίνηση η οποία αναμενόταν από καιρό πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης.
Συγκεκριμένα, με σημερινή ενημέρωσή του, ο Σωτήρης Μπερσίμης εξηγεί ότι, εφόσον συνεχίζεται η άρνηση των φαρμακοποιών της Αττικής να χορηγούν με πίστωση τα αναλώσιμα υλικά του διαβήτη, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά του διαβήτη, σε περίπτωση ανάγκης, από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη (Πειραιώς 167) από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση του Σωτήρη Μπερσίμη, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα επεκταθεί το δίκτυο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό του διαβήτη και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση του Οργανισμού.
Για οποιαδήποτε αναφορά επί του θέματος, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ στις τηλεφωνικές γραμμές: 2108110657, 2108110660 ή να στέλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diabetes@eopyy.gov.gr.
Η κίνηση του Σωτήρη Μπερσίμη σχολιάστηκε ήδη πολύ αρνητικά από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο, με σχετική ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.
Ο Κώστας Λουράντος προανήγγειλε  την έκδοση κατεπείγουσα ανακοίνωσης από τον ΦΣΑ, εντός της σήμερον, αλλά δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η αντίδραση των φαρμακοποιών – μέλων του ΦΣΑ.
Με δεδομένο ότι η κινητοποίηση του ΦΣΑ δεν διαθέτει την ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ. του Συλλόγου, μένει να δούμε εάν ο Κώστας Λουράντος θα έχει τη συναίνεση της πλειοψηφίας του οργάνου για να εκδώσει απαντητική στον Σωτήρη Μπερσίμη ανακοίνωση.
Το glykouli.gr αναμένει τις σχετικές εξελίξεις και θα ενημερώσει πάραυτα τους αναγνώστες του.

Του Βασίλη Βενιζέλου

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Παχυσαρκία, διαβήτης και οστεοπόρωση «απειλούν» τη ζωή μας

Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, οστεοπόρωση και υπογονιμότητα αποτελούν τις σύγχρονες «μάστιγες», καθώς ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο και απειλούν με κατάρρευση των εθνικά συστήματα υγείας.