Διακόπτει την χορήγηση αναλώσιμων επί πιστώσει ο Φ.Σ. Αχαΐας. Κανονικά χορηγούνται σε Αττική, Πειραιά και Πέλλα

Ο ένας μετά τον άλλο βγάζουν ανακοινώσεις οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι των περιφερειών της χώρας σχετικά με την χορήγηση ή όχι αναλώσιμων με πίστωση. 
Έως τώρα διαφοροποίηση στην απόφασή του βρίσκουμε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας που ενημερώνει για διακοπή χορήγησης επί πιστώσει αναλωσίμων σε ασφαλισμένους μέχρις ότου ο ΕΟΠΥΥ καταστεί συμβατικός στις πληρωμές του. Ενημερώνει με δελτίο τύπου ότι  θα επανεξετάσει τη στάση του σε νέα ΓΣ που θα διεξαχθεί στις 18/9/2017.
Την ίδια ώρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας αποφάσισε τη διακοπή της κινητοποίησης και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ του νομού θα έχουν τη δυνατότητα πλέον από 1η Σεπτεμβρίου να προμηθεύονται ξανά τα προϊόντα αυτά από τα φαρμακεία, καταβάλλοντας μόνο τη συμμετοχή, όπου αυτή προβλέπεται.
Τα ΔΣ των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να χορηγούν από 1η Σεπτεμβρίου αναλώσιμα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ. Διευκρινίζεται ότι καμία συνταγή δεν θα υποβληθεί στους Συλλόγους από τους φαρμακοποιούς προς εξόφληση για τον μήνα Αύγουστο.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Μπορεί η σεμαγλουτίδη να εξαλείψει την ανάγκη για ινσουλίνη στον Διαβήτη τύπου 1;
Περισσότερα

ΕΜΑ: Δυο φάρμακα αδυνατίσματος στο μικροσκόπιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ερευνά το φάρμακο Ozempic της Novo Nordisk για τον διαβήτη και τη θεραπεία απώλειας βάρους Saxenda, αφού η ρυθμιστική αρχή υγείας της Ισλανδίας επισήμανε τρεις περιπτώσεις ασθενών που σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν ή να αυτοτραυματιστούν.