Η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης Fiasp είναι τώρα διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο

διαβήτης, ινσουλίνη, ταχείας, τύπου 1, τύπου 2, σακχαρώδης

Μια νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης που ονομάζεται Fiasp, έχει κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.
Η Fiasp έλαβε ευρωπαϊκή έγκριση στις 10 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και διατίθεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.
Η Fiasp, που αναπτύχθηκε από τη Novo Nordisk, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά από τα γεύματα, δουλεύοντας δύο φορές πιο γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος μετά την ένεση, απ΄ότι η NovoRapid. Αυτή η ταχύτερη απορρόφηση, επομένως, βοηθά τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να επιτύχουν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης αίματος μεταγευματικά.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που διαθέτουμε μια νέα και βελτιωμένη επιλογή ινσουλίνης“, δήλωσε ο Avideh Nazeri, Διευθυντής Κλινικών, Ιατρικών και Ρυθμιστικών, της Novo Nordisk για την Αγγλία και την Ιρλανδία.
Η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσεως θα αντιμετωπίσει την άγνωστη ανάγκη για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε υγιές επίπεδο γύρω από το χρόνο των γευμάτων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να βοηθήσουμε στην επίτευξη του βέλτιστου ελέγχου της γλυκόζης στο γεύμα και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για την υγεία”.
Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η Fiasp ξεπέρασε τη NovoRapid, βοηθώντας τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 να επιτύχουν καλύτερο έλεγχο του διαβήτη μετά από τα γεύματα, αλλά και συνολικά.
Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο έντονα μεταξύ εκείνων που χρησιμοποίησαν αντλίες ινσουλίνης, χωρίς να παρατηρηθούν σημαντικές αυξήσεις ούτε στην υπογλυκαιμία ούτε στην υπεργλυκαιμία.
Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έλαβαν Fiasp παρουσίασαν επίσης βελτιώσεις μία ώρα μετά το φαγητό σε σύγκριση με τη NovoRapid.
Η διαθεσιμότητα αυτής της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης – η οποία ταιριάζει περισσότερο με τη φυσιολογική ανταπόκριση ενός υγιούς σώματος σε σχέση με τις υφιστάμενες θεραπείες – αποτελεί μια βελτίωση της περίθαλψης και μπορεί να δώσει στους ασθενείς ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση του διαβήτη τους κατά τις ώρες φαγητού”  πρόσθεσε ο David Russell-Jones, αρχικός ερευνητής.
 

Πηγή: diabetes.co.uk

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Διεπιστημονικές ομάδες παρακολούθησης των ασθενών με διαβήτη είναι η λύση για καλύτερη ποιότητα ζωής των διαβητικών - συνέντευξη με τον Μπενιουδάκη Μανώλη, Ψυχολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο των Χανίων.
Περισσότερα

Διεπιστημονικές ομάδες παρακολούθησης των ασθενών με διαβήτη είναι η λύση για καλύτερη ποιότητα ζωής των διαβητικών – συνέντευξη με τον Μπενιουδάκη Μανώλη, Ψυχολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο των Χανίων.

Ο Μανώλης Μπενιουδάκης, 28 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Ρέθυμνο και τώρα εργάζεται ως…