Η ASCENSIA DIABETES CARE γιορτάζει τη συμμετοχή γυναικών που αποτελούν πηγή έμπνευσης στην παγκόσμια ημέρα διαβήτη 2017

πορτρέτα, φροντίδα, ascensia, γυναίκες, διαβήτης

Η Ascensia Diabetes Care, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στη φροντίδα του διαβήτη, δείχνει τη στήριξή της στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017 δημοσιεύοντας 30 πορτρέτα γυναικών που αποτελούν πηγή έμπνευσης και συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση της φροντίδας του διαβήτη. Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη είναι «Γυναίκες και Διαβήτης» και μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Ascensia στοχεύει στην αύξηση της παγκόσμιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον διαβήτη και στην ενίσχυση των μηνυμάτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation).
Τα ψηφιακά πορτρέτα των γυναικών από όλο τον κόσμο έχουν ζωγραφιστεί με το χέρι σε συσκευές tablet. Θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο και στα social media, προκειμένου να συμμετάσχουν μέλη του κοινού και να κινητοποιηθούν για να υποστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017.
Από χθες κιόλας, την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017, τα πορτρέτα εμφανίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook, Twitter και Instagram, μαζί με το βίντεο που δείχνει το πως ζωγραφίστηκε το κάθε έργο τέχνης. Στις αξιόλογες γυναικείες παρουσίες που συμμετείχαν στην εκστρατεία της Ascensia περιλαμβάνονται ασθενείς, επαγγελματίες υγείας, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φροντιστές και εργαζόμενοι στην Ascensia Diabetes Care και στην Panasonic Healthcare. Όλα τα πορτρέτα διατίθενται και στη διεύθυνση http://www.ascensia.com/wdd2017.
Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη τονίζει ότι ο διαβήτης εξακολουθεί να είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα παγκόσμιας υγείας που αφορά τις γυναίκες, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Μέσω αυτού του θέματος η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη αναδεικνύει τη σημασία της προσιτής και ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για τις γυναίκες με διαβήτη. Στις μέρες μας, 1 στις 10 γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχει διαβήτη. Πολλές από αυτές δεν έχουν πρόσβαση στη σωστή εκπαίδευση, θεραπεία ή γενικότερη φροντίδα του διαβήτη, πράγμα που οδηγεί σε κακοδιαχείριση του διαβήτη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Πάνω από 199 εκατομμύρια γυναίκες ζουν με διαβήτη, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 313 εκατομμύρια μέχρι το 2040.
Ο Michael Kloss, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ascensia Diabetes Care, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη 2017 παρουσιάζοντας τις αξιόλογες γυναίκες που έχουν βαθιές επιρροές στον τομέα του διαβήτη. Ως εταιρεία που εξειδικεύεται αποκλειστικά στον τομέα του διαβήτη, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε τη στήριξή μας στην ευαισθητοποίηση της κατάστασης και
ποιος καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη από την προβολή των γυναικών που αποτελούν έμπνευση, έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν σημαντική διαφορά για τα άτομα με διαβήτη. Ελπίζουμε ότι τα έργα τέχνης αυτών των γυναικών θα τραβήξουν την προσοχή του κοινού και θα βοηθήσουν στην
ευαισθητοποίηση για το διαβήτη παγκοσμίως σε αυτή την κρίσιμη ημέρα ευαισθητοποίησης“.
Πρόσθεσε: “Τα επιτεύγματα αυτής της ποικίλης και επίπονης ομάδας γυναικών είναι απίστευτα και όλες μαζί έχουν συμβάλει σημαντικά στον τομέα του διαβήτη. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πολλές γυναίκες που δεν αποτελούν μέρος αυτής της εκστρατείας. Οι γυναίκες που παρουσιάζονται εδώ, αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια ασθενών, ιατρών, νοσοκόμων, ερευνητών, φροντιστών και υπερασπιστών που εργάζονται ακούραστα κάθε μέρα για να προωθήσουν τη θεραπεία και τη διαχείριση του διαβήτη“.
Παράλληλα, η Ascensia Diabetes Care Ελλάδος θα είναι ο Μέγας Υποστηρικτής ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται από το Glykouli.gr με την υποστήριξη του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος τηςΒουλής των Ελλήνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 18:00, στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων (Βασ. Σοφίας 11, είσοδος από Σέκερη, Μετρό Σύνταγμα) με ελεύθερη είσοδο.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
100 συνταγές για να ζήσετε καλά με το διαβήτη σας
Περισσότερα

100 συνταγές για να ζήσετε καλά με το διαβήτη σας

Το έργο αυτό έχει σκοπό να προσφέρει στους διαβητικούς, με όλο το σεβασμό στους κανόνες διατροφής τους, καθημερινά γεύματα, βελτιωμένα για οικογενειακές γιορτές, ή για την ευκαιρία μιας πρόσκλησης σε δείπνο... χωρίς να βλάψουν την υγεία τους.