Νιώθετε συμπτώματα υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας; Μήπως άλλη είναι η αιτία;

υπογλυκαιμια, υπεργλυκαιμια, διαβητης, συμπτώματα, glykouli, glykouligr

Είναι σημαντικό να ελέγχετε το σάκχαρό σας πάντα πριν την αγωγή ώστε να να είστε σίγουροι ότι κάνετε το σωστό για τον οργανισμό σας.
Εάν υποθέσετε ότι το σάκχαρο σας είναι υψηλό ή χαμηλό και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η λήψη ινσουλίνης ή κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να είναι απόλυτα επικίνδυνη.
Γνωρίζατε ότι όταν το σάκχαρό σας είναι χαμηλό το σώμα σας συνήθως κάνει μια έκρηξη αδρεναλίνης για να σας προειδοποιήσει; Η αδρεναλίνη όμως παράγεται και σε πολλές άλλες καταστάσεις και τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζουν. Διαβάστε παρακάτω για συμπτώματα που μπορούν να μιμηθούν εκείνα του σακχάρου – ή ακόμη και να τα καλύψουν επικίνδυνα. Προσέξτε τα και πάντα να ελέγχετε το σάκχαρό σας προτού θεραπεύσετε αυτό που νομίζετε ότι είναι υψηλό ή χαμηλό – για να είστε σίγουροι!
Καταστάσεις που μιμούνται τα συμπτώματα υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας

  • Πρόωρη ασθένεια: Αν έχετε μόλις αρπάξει κάποιο μικρόβιο ή αναπτύσσετε μια λοίμωξη, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και να πονάτε, κάτι που κάποιοι αισθάνονται όταν το σάκχαρο τους είναι υψηλό.
  • Νευρικότητα: Αν είστε νευρικοί σχετικά με ένα τεστ ή μια αντιπαράθεση με έναν συνεργάτη, μπορεί να πάθετε ξηροστομία και άλλα συμπτώματα που μπορεί να σας κάνουν να αναρωτηθείτε εάν το σάκχαρο του αίματός σας είναι υψηλό.
  • Αφυδάτωση: Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα σάκχαρα. Ή μπορεί το σάκχαρο να είναι σε καλά επίπεδα ενώ είστε αφυδατωμένοι. Ωστόσο, μπορεί να νομίζετε ότι το σάκχαρο σας είναι υψηλό γιατί η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε υποτονικός, αποπροσανατολισμένος και πραγματικά διψασμένος.
  • Απίστευτο άγχος: Το έντονο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κόπωση και γενική αδιαθεσία – κάτι που νιώθουμε με το υψηλό σάκχαρο!
  • Παρενέργειες από φάρμακα: Κυκλοφορούν πολλά φάρμακα και το καθένα φέρει το δικό του κίνδυνο για παρενέργειες. Εάν παίρνετε ένα φάρμακο, να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να εμφανιστούν παρενέργειες οι οποίες μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να αισθανθείτε υπογλυκαιμίες ή υπεργλυκαιμίες ή να σας κάνει να τις αισθανθείτε εσφαλμένα.
  • Ενθουσιασμός: Εάν πρόκειται να δώσετε μια παρουσίαση ή μια κατευθύνση για το πρώτο ραντεβού, μπορεί να αισθανθείτε ότι σας συμβαίνει υπογλυκαιμία επειδή τα εύθραυστα νεύρα μπορούν να προκαλέσουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό, τρεμάμενα γόνατα.
  • Χρόνιο άγχος: Το άγχος μπορεί να γίνει αισθητό 24 ώρες την ημέρα σε χαμηλό, μέτριο ή υψηλό επίπεδο και μπορεί να σημαίνει συμπτώματα που συχνά σας κάνουν να αναρωτηθείτε εάν το σάκχαρο είναι υψηλό ή χαμηλό.
  • Υπνηλία: Εάν στερηθείτε τον ύπνο, μπορεί να τρέμετε κάπως, να αισθάνεστε κουρασμένοι, υποτονικοί και ίσως να αισθανθείτε ακόμη και το ρυθμό της καρδιάς σας να είναι υπερβολικά υψηλός, πράγμα που μπορεί να φαίνεται σαν το σάκχαρο που βρίσκεται σε απορρύθμιση.
  • Κατάθλιψη: Η κατάθλιψη μπορεί σίγουρα να φαίνεται σαν υπεργλυκαιμία, με συμπτώματα που κυμαίνονται από την ακραία κόπωση, έως τους πόνους του σώματος και τις αλλαγές στην όρεξη.

Ο λόγος που θέλετε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι διπλός. Κατ ‘αρχάς, δεν θέλετε να αντιμετωπίζετε μια υπογλυκαιμία ή υπεργλυκαιμία, ενώ δεν υπάρχουν. Επίσης, δεν θέλετε να υποθέσετε ότι, για παράδειγμα, είστε “απλά νευρικοί” όταν ίσως το σάκχαρο του αίματός σας είναι πραγματικά χαμηλό.
Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να θυμηθείτε ποιες εμπειρίες δημιουργούν σύγχυση για τα συμπτώματα στο σάκχαρο για εσάς και προσπαθήστε να έχετε επίγνωση αυτών των περιστάσεων έτσι ώστε να μην σας πιάσουν εξαπίνης!
 

Πηγή: diabetesdaily.com

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα