Κάνοντας πραγματικότητα τις ελπίδες και τα όνειρα, μαζί με τον διαβήτη!

διαβητης, ονειρα, ελπιδες, στοχοι, ταξιδια

Tο κείμενο της Cazzy Magennis, σίγουρα μας άνοιξε τα μάτια και πιστεύουμε ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να μας περιορίσει σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας. Ναι μεν πρέπει να έχουμε κάποιες δικλείδες ασφαλείας σε μερικές πράξεις, αλλά τα όνειρα και οι ελπίδες μας δεν πεθαίνουν ποτέ και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, μαζί με τον διαβήτη!
“Τις περισσότερες μέρες αισθανόμαστε ότι ο διαβήτης μας κρατά πίσω. Νιώθουμε κουρασμένοι, απογοητευμένοι από τους αριθμούς που βλέπουμε στην οθόνη του μετρητή μας, και θυμωμένοι στο δίλημμα που ονομάζεται διαβήτης.
Συνήθιζα να ήμουν ένα άτομο το οποίο κρύβει το διαβήτη του. Δεν ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό, πόσο μάλλον να συναντήσω και να συνομιλήσω με άλλους πάσχοντες. Υπέθετα ότι αν καθόμουν ήρεμη και πήγαινα με τη ροή των πραγμάτων, δεν θα με ενοχλούσε τόσο. Αυτό κράτησε μέχρι τη μέρα που αποφάσισα να αποδεχτώ το διαβήτη μου και κυριολεκτικά άλλαξε ολόκληρη η ζωή μου. Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να είμαι σίγουρη ότι δεν θα με κρατήσει πίσω, είναι να αποδεχθώ το ποια είμαι και από τι πάσχω, ώστε να χρησιμοποιήσω την κατάσταση αυτή προκειμένου να εκπαιδεύσω, να βοηθήσω και να εμπνεύσω άλλους.
Οι άνθρωποι μας λένε συχνά να τα παρατήσουμε, ή ότι κάποιες ιδέες δεν αξίζουν κάποια προσπάθεια, εξαιτίας της ασθένειας μας. Ακούμε συχνά να μας λένε: “Αυτό θα είναι πολύ κακό για το ζάχαρο σου” ή “δεν μπορείς να το κάνεις αυτό“. Αλλά 9 στις 10 φορές, μπορούμε να το κάνουμε!
Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό. Την ημέρα που διαγνώστηκα, είπα στους γιατρούς μου ότι είχα φιλοδοξίες να ταξιδέψω σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μου απάντησαν “Μήπως να σκεφτείς κάτι λιγότερο επικίνδυνο“; Δεν νόμιζα ότι είναι καθόλου επικίνδυνο και είναι σίγουρα χαρούμενη που δεν άκουσα την άποψη τους. Αν τους είχα ακούσει, δεν θα ταξίδευα στον κόσμο και δεν θα είχα γράψει αυτό το κείμενο!
Αν θες να ταξιδέψεις στον κόσμο, απλά κάνε το! Αν θες να γίνεις γιατρός, κυνήγησε το! Μην αφήνεις τον διαβήτη να σε κρατάει πίσω. Χρησιμοποίησε το ως κίνητρο για να πετύχεις τα πράγματα που ονειρευόσουν! Τότε μπορείς να εμπνεύσεις άλλους και εσύ.
Προκειμένου να πετύχουμε με τον διαβήτη, πρέπει πρώτα να πιάσετε “από τα μούτρα” όλα τα όνειρα σας, τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες μας. Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο και ίσως να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο από το συνηθισμένο, προκειμένου να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, αλλά θα φτάσουμε. Έχω διαβήτη εδώ και 8 χρόνια. Μπορεί αυτό να φαίνεται ένα μικρό χρονικό διάστημα για μερικούς ανθρώπους, αλλά για εμένα είναι μια αιωνιότητα. Μου πήρε πολύ χρόνο να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα με τον διαβήτη μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω τέλεια σάκχαρα ή ότι αντιλαμβάνομαι σωστά τις καταστάσεις. Αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω!
Μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να προσαρμοστώ και να μιλήσω με σιγουριά για τον διαβήτη μου. Ξεκίνησα με ένα λογαριασμό στο Instagram και μπαίνοντας σε κάποιες ομάδες του Facebook. Μόλις συστήθηκα, είχα μείνει άφωνη από όλες τις ιστορίες των υπολοίπων διαβητικών του κόσμου που με περιέβαλλαν. Αμέσως ένιωσα ότι ήμουν μέρος της κοινότητας!
Από τότε έχω αρχίσει το μεγαλύτερο travel blog για διαβητικούς τύπου 1 στο ίντερνετ και άρχισα να μιλάω σε events ως ομιλήτρια για να δίνω έμπνευση. Ο διαβήτης είναι τώρα πραγματικά ένα μέρος μου και είμαι περήφανη που το μοιράζομαι”.
 

Πηγή: diabetesdaily.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Αντλία ινσουλίνης VS ενέσεις ινσουλίνης: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για 'μένα και γιατί
Περισσότερα

Αντλία ινσουλίνης VS ενέσεις ινσουλίνης: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για ‘μένα και γιατί

Στόχος πάντα είναι η καλή ρύθμιση. Αυτό είναι δεδομένο. Είτε φορώντας Αντλία Ινσουλίνης είτε κάνοντας εντατικοποιημένο σχήμα με…